Midtjyllands Lufthavn (Foto: Jan Sand)

Tredje charterarrangør i Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn er ved at få tag i chartermarkedet. Nu har Danmarks største charterarrangør Spies valgt at gøre sit indtog i lufthavnen.

Der var mange, der spærrede øjnene op, da charterarrangøren Apollo i forbindelse med et stort anlagt pressemøde i Karup Lufthavn i sensommeren 2016 kunne afsløre, at man ville starte charterflyvninger fra lufthavnen, der senere hen er blevet omdøbt til Midtjyllands Lufthavn.

Apollo introducerede en ugentlig afgange til Kreta i skolernes sommerferie i 2017, og Bravo Tours var ikke sen til at følge efter med en ugentlig afgang til Rhodos i samme periode.

Tyrkiet var outsider
Midtjyllands Lufthavn gennemførte i midten af august en undersøgelse blandt lufthavnens Facebook-brugere i forhold til at finde ud af, hvilke destinationer der skulle forsøges indgået aftaler på i 2018. Både Apollo og Bravo Tours havde nemlig tilkendegivet, at de ville fortsætte charterflyvningerne i 2018.

En optælling viste, at der var overvældende flertal for Mallorca. Herefter fulgte Kreta, Cypern, Gran Canaria og Rhodos. Blandt outsiderne var Tyrkiet, Egypten og Kroatien, hvis man skulle vurdere ud fra de mange supplerende kommentarer fra brugerne.

Her havde Spies, der er Danmarks største charterarrangør, tilsyneladende fulgt god med fra sidelinjen, for nu lanceres der charterrejser fra Midtjyllands Lufthavn i 2018 til Antalya Lufthavn i Tyrkiet, hvorfra populære rejsemål som Alanya, Side og Belek vil være tilgængelige.

A321 til Antalya
Spies starter op allerede den 17. juni, og det bliver søsterselskabet Thomas Cook Airlines, der skal flyve med Airbus A321-200, der har plads til 212 passagerer.

“Vi synes ikke, at midtjyderne skal nøjes med charterafgange til blot Grækenland. Derfor kommer vi med et prisbilligt alternativ, nemlig Tyrkiet med hoteller af høj standard og mange med det eftertragtede all inclusive koncept,” siger produktchef Carlos Cebrian fra Spies.

Spies oplyser, at man på første afgang kan købe en uge på et firestjernet hotel for lige under 3.000 kroner per person.

Hos Midtjyllands Lufthavn er der naturligvis stor glæde over, at Spies har valgt at flyve fra lufthavnen.

“Det glæder os, at Spies som landsdækkende kvalitetsrejsearrangør også har set det store potentiale i vores centralt beliggende lufthavn og det rejselystne publikum i den midtjyske landsdel. Gennem 50 år har vi været kendt for at være regionens effektive erhvervslufthavn, men har med sommerens succesfulde genoptagelse af charterserier efter 20 års pause igen bevist, at vi med gratis parkering lige ved terminalen og som een af verdens mest punktlige lufthavne, har noget ganske unikt at tilbyde også private feriegæster,” lyder det fra lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen.

På vej mod 7.000 charterpassagerer
Samlet forventer Spies i den kommende sommer at sende 1.272 gæster afsted til Tyrkiet fra Midtjyllands Lufthavn. I 2017 var der samlet 3.618 rejsende til Kreta og Rhodos samt i underkanten af 2.000 passagerer på en række ad-hoc charterflyvninger.

Dermed kan der være begrundet håb om flere end 7.000 charterpassagerer i 2017.

 

Relaterede artikler:

Mere charterflyvning til Midtjyllands Lufthavn

Charterflyvninger sikrede fremgang i Midtjylland

Flere charterflyvninger fra Midtjylland

Spies holder øje med Karup

Karup får græske charterdestinationer