Boeing 737-700 fra Jet Time. (Foto: Erik Refner)

Tredjestørste overskud hos Jet Time nogensinde

Med et overskud på 31,9 millioner kroner før skat har Jet Time landet det bedste resultat i fem år og det tredjestørste resultat i selskabets 13-årige levetid.

Det danske charter- og ACMI-selskab Jet Time har nu for alvor lagt den treårige turnaround bag sig, som blev nødvendiggjort af et rekordstort underskud i 2015/16.

I det seneste regnskabsår, der løber fra 1. september 2018 til 31. august 2019 er det lykkedes for Jet Time at øge omsætningen med 313 millioner kroner til 1,443 milliarder kroner, mens overskuddet før skat landede på 31,9 millioner kroner mod 2,7 millioner kroner året før.

Det er det bedste resultat siden 2012/13, hvor Jet Time lavede et positivt resultat på 38,8 millioner kroner. Dengang beskæftigede selskabet 411 ansatte og 14 Boeing 737-fly, men i det netop afsluttede regnskabsår har i gennemsnit 397 ansatte skabt et næsten ligeså godt resultat med 10 Boeing 737-fly til rådighed. 

Det er blandt andet den øgede efterspørgsel efter ledig flykapacitet som følge af MAX-flyveforbuddet, der har skabt fremgangen, og andelen af ACMI-produktonen er da også steget fra syv procent til 11 procent i forhold til de solgte timer på flyene.

“Vi har formået at handle agilt og hurtigt på den uventede efterspørgsel, som MAX-situationen har afstedkommet. Man kan sige, at vores højsæson i det forgangne finansår startede allerede i april. Samtidigt er både vores betydelige ACMI produktion for Transavia i Holland og vores charterflyvninger blevet afviklet stabilt og effektivt henover den vigtige højsæson,” siger administrerende direktør Jørgen Holme.

Styrket balance
Selvom resultatopgørelsen isoleret set ser fornuftig ud, så ser det anderledes med balancen. Her er der stadig en negativ egenkapital på 270,1 millioner kroner, hvilket dog er blevet markant forbedret i årets løb gennem en større gældsnedskrivning.

Men Jet Time-direktøren er fortrøstningsfuld i forhold til, at det på et eller andet tidspunkt i fremtiden vil lykkedes at komme i en situation, hvor egenkapitalen er reetableret.

“Planen er at blive ved med at eksekvere på vores strategi, og jeg synes, at vi klart har taget det første skridt i den retning. Vi har samtidig fuld støtte fra ejere og partnere i denne proces,” siger Jørgen Holme til CHECK-IN.dk.

Det er samtidig lykkedes Jet Time at forlænge lån til en samlet værdi af 215 millioner kroner frem til september 2021. Dermed har Jet Time en tilfredsstillende likviditet til at kunne fortsætte arbejdet med at genskabe en sund virksomhed med større positiv indtjening.

“Der er en enorm energi og stolthed i organisationen, og det betyder, at jeg har et fantastisk job sammen med flere end 400 medarbejdere, og vi har alle fuld mod på den videre rejse for Jet Time,” understreger Jørgen Holme.

 

Relaterede artikler:

Jet Time: Vi skal op på 12 fly

Flot comeback hos Jet Time

Atter overskud i Jet Time