Ryanair Boeing 737-800 i Poznan-Lawica Airport (Foto: biletylotniczeryanair.pl)

TUI-kunder skal flyve med Ryanair

Rejsearrangøren TUI i Polen er en af de første kunder hos charterflyselskabet Ryanair Sun, der netop har fået sin driftstilladelse.

Ryanairs nye charterflyselskab er snart klar til at gå i luften. Selskabet, der er etableret i Polen under navnet Ryanair Sun S.A., har netop fået sin kommercielle driftstilladelse og kan således nu gøre klar til opstarten. Det skriver Irish Aviation Research Institute.

Ryanair Sun starter op med fem Boeing 737-800, som bliver overført fra det irske moderselskab. Første fly ankom til Wroclaw den 22. marts og blev oprindeligt leveret til Ryanair i september 2014 som EI-FEE. Nu er det på polsk register som SP-RSA og skal sammen med de fire øvrige Boeing 737-fly danne grundstammen i den nye Ryanair-charterflåde.

Kunderne i den første sæson er TUI i Polen samt det Poznan-baserede Greco Holidays, og første flyvning finder sted den 26. april med gæster fra Poznan til Zakynthos i Grækenland.

25 charterfly i 2020
To af dem fem fly skal stationeres i Chopin-lufthavnen i Warszawa, mens der bliver placeret foreløbigt et basefly i lufthavnene i Katowice, Poznan og Wroclaw. Med den ny chartersatsning konsoliderer Ryanair sin position som det største flyselskab på det polske marked. En rolle som Ryanair har indtaget siden 2015 efterfulgt med LOT og Wizz Air i hælene.

Planerne er store for Ryanair Sun, idet det polske charterflyselskab forventer at øge til 15 fly i 2019 og 25 i 2020. I den kommende vintersæson vil Ryanair Sun vende operationerne om, således at flyene får base på De Kanariske Øer.

Ryanair Sun vil i det polske marked konkurrere med tre relativt store aktører, der sidder på hovedparten af markedet i dag. Det er henholdsvis Enter Air (32,9 procent), Small Planet Airlines (24,8 procent) samt Travel Service (28,3 procent).

ICAO-koden for Ryanair er RYR med det internationale kaldesignal RYANAIR, men sådan bliver Ryanair Sun-operationerne ikke identificeret. Her bliver ICAO-koden RYS, og kaldetsignalet bliver intet mindre end MAGIC SUN.

 

Relaterede artikler:

Baltiske flyselskaber har kronede dage

Litauisk flyselskab får skandinavisk base

Ryanair etablerer charterflyselskab