Illustration af Boeing 737 MAX-10 i TUI-farver.

TUI Nordic klar med Boeing 737 MAX

Det skandinaviske charterflyselskab TUIfly Nordic bliver et af de første selskaber i Europa til at tage Boeing 737 MAX i brug.

Det skandinaviske charterflyselskab TUIfly Nordic bliver med stor sandsynlighed blandt de første af tre til fire europæiske flyselskaber til at tage de nye Boeing 737 MAX-fly i brug. Om omkring tre måneder får TUIfly Nordic nemlig sit første Boeing 737 MAX-8 fly.

Det indsættes i første omgang på tre ruter fra Helsinki til De Kanariske Øer. Den 1. marts starter flyet med at flyve til Gran Canaria tre gange om ugen. Dagen efter går det i gang med to ugentlige flyvninger til Lanzarote og den 4. marts tager det hul på at flyve to gange om ugen til Tenerife Syd.

Indtil videre er Norwegian eneste europæiske bruger af de nye MAX-fly. Polske LOT forventes at få sit første MAX-fly senere i år, ligesom TUIfly Nordics søsterselskab, TUIfly Belgium, også forventes at komme det skandinaviske flyselskab i forkøbet.

Har bestilt 70 fly
TUI Nordic er en del af den store europæiske rejsekoncern TUI Group, som har seks flyselskaber under sine vinger. Til de selskaber har TUI bestilt i alt 70 Boeing 737 MAX-fly. Det første leveres til TUIfly Belgium i januar næste år og måneden efter er det så TUIfly Nordics tur til at modtage det første MAX-fly.

Det ligger ikke helt fast hvor mange MAX-fly TUIfly Nordic skal have i alt ud af den samlede TUI-pulje på 70 Boeing 737 MAX-fly. Men selskabet opererer i dag fem Boeing 737-800 fly, som MAX-flyene på sigt skal erstatte. Om selskabets kapacitet desuden øges er endnu uvist. Det ligger desuden ikke fast om MAX-flyene får 189 sæder ligesom Boeing 737-800 flyene har.

Ni selskaber har MAX
Som CHECK-IN.dk kunne fortælle tirsdag, så indsætter Norwegian den nye flytype på i alt seks ugentlige flyvninger mellem København og Helsinki samt mellem København og Nice i Sydfrankrig fra midten af januar. Første flyvning bliver den 16. januar med flyvning til og fra Helsinki tre gange om ugen på mandage, tirsdage og fredage frem til 23. marts samt flyvning til og fra Nice tre gange om ugen på de samme ugedage frem til og med 30. januar.

Foruden ruten til København, så vil Norwegian fra Helsinki også bruge MAX-flyet på syv andre ruter fra midten af januar.

I alt ni flyselskaber i verden har taget Boeing 737 MAX-flyene ind i deres flåder. Her i blandt er det store amerikanske flyselskab American Airlines og det store amerikanske lavprisselskab Southwest Airlines.

Nyeste skud på stammen
MAX-serien skal afløse Boeing 737Next Generation-serien, der består af Boeing 737-600, -700, -900 og den populære -800, som blandt andre Ryanair, Norwegian, Primera Air, KLM, Southwest Airlines og rigtig mange andre flyselskaber opererer.

Foruden versionerne MAX-8 og MAX-9, så består Boeing 737MAX-serien også af MAX-7, der er den mindste version, samt den største model og nyeste skud på stammen, MAX-10.
Efter længere tids spekulationer og rygter bekræftede Boeing under Paris Airshow i juni i år officielt, at man ville bygge MAX-10’eren. Desuden kunne Boeing præsentere en lind strøm af mere eller mindre forpligtende aftaler med flyselskaber fra hele verden om levering af MAX-10, der forventes at få plads til op mod 230 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter

Officielt: Billund får Boeing 737 MAX-rute i 2018

Første Boeing MAX 8-fly i København

Paris Air Show dag 1: MAX i centrum

Star Tour-moder køber 60 nye Boeing-fly