Airbus A330-300 fly fra Turkish Airlines. (Foto: Hansueli Krapf / Wikimedia Commons)

Turkish Airlines åbner rute til Bali

Den længe ventede Denpasar-rute fra Turkish Airlines bliver en realitet fra juli næste år, og dermed har selskabet skabt sig et brohoved til Australien.

Turkish Airlines er et af de populære flyselskaber for skandinaver, der ønsker at benytte en one-stop forbindelse til Asien. Det tyrkiske flyselskab har i dag 230 internationale destinationer, og den 17. juli 2019 kommer endnu en destination på rutekortet.

Det er indonesiske Denpasar på den populære turistø Bali, som Turkish Airlines vil flyve til tre gange om ugen med Airbus A330-300. Dermed får Turkish Airlines to destinationer i Indonesien, da der i forvejen flyves til hovedstaden Jakarta. Fra den 8. august 2019 planlægges der daglige flyvninger.

Der flyves fra Istanbul kl. 01.20 på onsdage, fredage og søndage med returflyvning fra Denpasar på samme dage og ankomst den følgende morgen kl. 05.25 i Istanbul. Dermed passer forbindelsen perfekt for de sene aftenflyvninger til Istanbul fra København, Stockholm, Gøteborg og Oslo samt den tidligere morgenafgang fra Istanbul mod de skandinaviske destinationer.

Hvorvidt det bliver Airbus A330, der skal betjene den nye rute, er endnu uklar. Airlineroute.net skriver, at der også planlægges brug af helt nye Boeing 787-9 Dreamlinere, men dette er endnu ikke bekræftet fra det tyrkiske flyselskab,

Konkurrence fra Asien og Mellemøsten
KLM er den eneste europæiske flyselskab, der flyver direkte til Denpasar. Der er dog ikke tale om en nonstop-rute med Boeing 777-300ER-flyet, idet der skal foretages en mellemlanding i Singapore.

Herudover er det blandt andet Thai Airways via Bangkok, Singapore Airlines via Singapore samt Cathay Pacific via Hong Kong, der benyttes af europæiske rejsende til og fra Bali. Men de tre store selskaber i Mellemøsten, henholdsvis Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways er også meget populære på ruterne til Ngurah Rai International Airport i Denpasar.

Konkurrencen er stor fra særligt flyselskaberne i Mellemøsten, men Turkish Airlines har en fordel i en meget stort international rutenetværk, hvorfor det vil være muligt at føde trafik ind fra mange destinationer til den kommende Denpasar-rute

Brohoved til Australien
Bali er naturligvis interessant som destination for europæiske turister. Men lufthavnen i Denpasar kan også blive et brohoved til Australien som længe har indgået i det tyrkiske Star Alliance-selskabs planer. Turkish Airlines har tidligere luftet muligheden for at flyve via Denpasar til Australien, indtil man får adgang til fly, der kan flyve direkte fra Istanbul.

Således var det i 2015 planen at åbne en rute til Sydney fra midten af 2016, hvorefter Melbourne skulle følge efter som næste destination. Men med købet af 25 nye Boeing 787-9 Dreamlinere er der åbnet mulighed for, at Turkish Airlines på sigt vil kunne flyve direkte til Australien fra den kommende storlufthavn i Istanbul, når de første fly leveres.

I dag er British Airways det eneste europæiske flyselskab, der tilbyder direkte flyvninger Sydney via Singapore. Derimod har Air France. KLM og Lufthansa valgt partnerskaber til at betjene markedet “down under”.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines bestiller 50 langdistancefly

Danske turister vender tilbage til Bali

Vil flyve nonstop fra Europa til Bali