Det lykkedes ikke at smugle en bombeattrap gennem security i Newark. Foto: Newark International Airport.

TV-hold ville smugle bombeattrap gennem Newark lufthavnen

Syv personer, der hævdede at arbejde for et TV-hold blev anholdt i Newark Liberty International Airport ved New York.

Et selskab på syv personer, der hævdede at tilhøre et TV-hold, prøvede med skjult kamera at filme deres forsøg på at smugle en bombeattrap gennem security i Newark Liberty International Airport, men de blev stoppet på stedet og umiddelbart efter anholdt af lufthavnspolitiet, oplyser Transportation Security Administration, TSA.

En foreløbig undersøgelse tyder på, at de anholdte samarbejdede og de hævdede alle at udgøre et TV-hold fra et større netværk. Nogle af medlemmerne forsøgte at medbringe en taske fyldt med ledninger og forskellige metaldele fra en støvsuger som håndbagage gennem security, mens andre var i gang med at filme aktionen med skjult kamera.

Det lykkedes ikke for gruppen at slippe igennem lufthavnens securityområde, da personalet bemærkede det særprægede indhold i tasken. Efter anholdelsen sigtede politiet dem for en række lovovertrædelser.

Underholdningsprogram
Kilder siger til TV-programmet CBS2 at TV-holdet har forbindelse til underholdningsprogrammet på TV-stationen CNBC ’Staten Island Hustle’. Endemol Shine North America, som er produktionsselskabet bag programmet siger i en udtalelse:

“Vi ser nærmere på detaljerne i forløbet og er i kontakt med de relevante myndigheder. Mens den proces kører, kan vi ikke kommentere yderligere, men vi beklager meget for de problemer, forsøget har medført”.