(Foto: TUI)

Tysk rejsebureau vil sende jyder til Caribien

Hos TUI Deutschland har man netop lanceret en større satsning i Hamburg Lufthavn med direkte charterruter til Caribien. En del af strategien er at tiltrække solhungrende jyder og fynboer.

Hamburg Lufthavn har i lang tid været en særdeles populær lufthavn iblandt sønderjyderne, når rejselysten har trængt sig på. Nu skal flere jyder og tilmed fynboer lokkes over grænsen, mener TUI Deutschland GmbH, der fra den 2.november 2013 har indsat langdistance-charterflyvninger fra Hamburg Lufthavn til Caribien. Disse flyvninger skal blandt andet fyldes med danske rejsende.

”TUI imødekommer med de nye flyvninger fra Hamburg Airport en stor efterspørgsel også blandt danske ferierejsende. I dag flyver ca. 50.000 passagerer årligt fra Hamburg til Caribien via omstigningslufthavne. Med de nye direkte fly vil dette tal med sikkerhed øges betydeligt. Vi glæder os over TUIs arrangement og er overbeviste om, at passagerer fra hele Nordtyskland og Danmark vil benytte sig af tilbuddet” siger Michael Eggenschwiler, bestyrelsesformand for Hamburg Airport.

Allerede sidste vinter kunne man flyve direkte fra Billund Lufthavn med danske Star Tour til Cancun på den mexicanske halvø Yucatan, hvor nu også TUI Deutschland sender fly til fra Hamburg. Selvom man igen i år er klar med flyvninger fra Billund, mener man hos Star Tour, at det næppe er et problem med lidt konkurrence fra Tyskland.

”Vi har kun to afgange om vinteren til Cancun. Én gang i november og én gang i marts – så jeg tror ikke, de vil komme ind og ødelægge det for os,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, til CHECK-IN.dk. Han pointerer, at Star Tour også selv henter rejsende fra det nordtyske marked. De to selskaber, som begge er ejet af rejsekoncernen TUI Travel PLC, koordinerer ikke med hinanden, hvorfra og hvortil de flyver.

Mere at vælge imellem
TUI Deutschlands beslutning om at satse på langrute-charterflyvninger fra Hamburg er ifølge Stig Elling ganske fornuftig, idet TUI Deutschland nu tilbyder destinationer, som danskerne ikke kan få på det danske marked.

TUI Deutschland vil sende to fly af sted hver uge hele vinteren med kurs mod Punta Cana i Caribien og Cancun i Mexico. Desuden flyver TUI Deutschland også til Barbados og La Romana (Den Dominikanske Republik) i ugentlige skift. I alt vil selskabet tilbyde 35.000 flysæder i vintersæsonen 2013 fra Hamburg.

Rejserne over Atlanten sker med en Boeing 767-300 fra det hollandske søsterselskab Arkefly. Flyet er udstyret med 265 sæder og har udover økonomiklasse også en ”comfortklasse”.