Tysker vil åbne rute Lübeck – København

En tysk iværksætter vil starte ruteflyvninger fra Lübeck til København, Amsterdam og Zürich.

En tysk iværksætter har planer om at åbne selskabet LuebeckAir, der fra lufthavnen i Lübeck ved den tyske østersøkyst skal flyve til København, Amsterdam og Zürich med små turbopropfly med plads til mellem 30 og 50 personer.

Det er den lokale Lübeck-rigmand Winfried Stöcker, der gerne vil skabe gode forbindelser fra sin lokale lufthavn, der ligger 55 kilometer nordøst for Hamburg. Det skriver NDR.

Winfried Stöcker havde oprindeligt planer om at købe lufthavnen, som de lokale myndigheder meget gerne vil af med. Stöcker er også med blandt de sidste fire bydere i den igangværende salgsproces. Men han har valgt at slå sig sammen med en af de andre bydere, så han personligt kan koncentrere sig om at etablere luftfartsselskabet. For uden et luftfartsselskab er en lufthavn ikke til megen nytte.

Stöcker er chef for den lokale medicinalvirksomhed EuroImmun, der har 1.200 ansatte. Han har været en stor fortaler for at bevare Lübeck Lufthavn. Argumenterne er blandt andet, at der er alt for langt til Hamburg Fuhlsbüttel lufthavnen, når man skal ud i Europa på forretningsrejse.

Lufthavnen i Lübeck ligger omkring 180 kilometer fra den danske grænse og markedsfører sig over for danskere med en dansk version af lufthavnens hjemmeside. Ryanair og Wizzair flyver fra Lübeck til destinationer som Kiev, Stockholm Skavsta, Bergamo og Palma de Mallorca.