Berlins uåbnede storlufthavn Brandenburg kan meget vel blive et museum, lyder det fra airberlin.

Uåbnet Berlin-lufthavn skal udvides

Endnu inden den er åbnet, er det blevet besluttet at udvide Berlins nye storlufthavn med blandt andet en særlig lavpristerminal.

Selvom man endnu ikke har modtaget et eneste fly, så kan man godt allerede nu planlægge en udvidelse af ens lufthavn. Det ser ud til at være filosofien hos bestyrelsen bag Berlin Brandenburg-lufthavnen.

Den skandaleramte storlufthavn lige syd for Tysklands hovedstad skulle være åbnet for tre år siden. Det gjorde den ikke, da de tyske brandmyndigheder ikke ville godkende udluftningssystemet i den store glasbeklædte passagerterminal. Præcis hvornår lufthavn kommer til at åbne, vides endnu ikke. Men midten af 2017 bliver nævnt.

Selvstændig terminal
I mellemtiden er bestyrelsen gået i gang med langtidsplanlægningen. Således har man besluttet, at der skal opføres en særlig lavpristerminal væk fra lufthavnens hovedterminal. Den nye terminal skal stå færdig i 2023 og bliver en helt selvstændig terminal med blandt andet eget p-hus og mulighed for check-in med mere.

Med den nye terminal håber bestyrelsen at Brandenburg-lufthavnen vil være i stand til at håndtere 40 millioner passagerer om året. Problemet er nemlig, at Brandenburg nu kun er dimensioneret til 27 millioner passagerer om året. Men Berlins to aldrende nuværende lufthavne, Tegel og Schönefeld, håndterer hvert år omkring 28 mio. passagerer. Så den nye lufthavn er reelt for lille allerede inden den er åbnet.

Lider under forsinkelse
Planerne om den nye terminal er en del af en pakke af projekter for i alt knap 500 millioner kroner, som bestyrelsen har vedtaget at sætte i søen. Et andet projekt handler om på kort sigt at forbedre forholdene i Schönefeld-lufthavnen, der ligger nord for Brandenburg-lufthavnen. Schönefelds eneste bane skal gå hen og blive den ene af Brandenburgs parallelbaner – når lufthavnen en dag åbner.

Sammen med Tegel lufthavnen, så lider Schönefeld under Brandenburgs forsinkelse. Derfor forbedres forholdene i Schönefelds terminaler nu, ligesom der opføres en ny terminal og tilkørselsforholdene for busser og taxaer forbedres.