Udenrigsministeriet giver grønt lys til Egypten

Det er nu igen sikkert at tage på charterferie i Egypten. Det får én charterarrangør til at handle hurtigt, mens andre holder fast i først at vende tilbage ved årsskiftet.

Tirsdag eftermiddag lød der uden tvivl et lettelsens suk i store dele af den danske charterrejsebranche. Det skete da Udenrigsministeriet udsendte en opdateret rejsevejledning for Egypten. Ud var taget formuleringen om at ministeriet frarådede alle unødvendige rejser til charterdestinationer som Hurghada og Sharm el Sheikh ved Det Røde Hav.

En formulering, som blev sat ind den 15. august og betød, at charterrejsearrangørerne med det samme stoppede for alt salg af rejser til Egypten. Samtidig fik kunder, der havde bestilt ferier i ugerne fremefter, mulighed for at blive ombooket til hoteller på De Kanariske Øer og lignende eller få pengene tilbage.

Næsten fyldt
Udenrigsministeriets ændring af rejsevejledningen vakt særlig stor jubel hos Atlantis Rejser, der har specialiseret sig i rejser til Egypten. Og allerede lørdag den 5. oktober flyver de første Atlantis-kunder afsted til Sharm el Sheikh.

”Flyet den 5. er næsten ved at være fyldt og vi har fået bookinger med det samme Udenrigsministeriet ændrede sin rejsevejledning tirsdag eftermiddag,” fortæller Pernille Ammitzbøll, kommunikationschef hos Atlantis Rejser.

Mange af de Atlantis-gæster, som havde købt efterårsrejser før Udenrigsministeriet frarådede alle unødvendige rejser til charterdestinationerne langs Det Røde Hav, valgte at beholde deres billetter og se tiden an. Derfor er det nemt for Atlantis Rejser at komme tilbage på sporet.

Holder fast
Hos de tre største charterarrangører, Spies, Star Tour og Apollo, har man i stor stil booket folk om til hoteller på især de Kanariske Øer. Derfor vælger selskaberne at holde fast i først at vende tilbage i starten af januar. Hos Star Tour vil man dog forsøge at sælge rejser fra juledagene og frem og dermed komme et mulehår hurtigere i gang end konkurrenterne.

Og hos Apollo åbner man på Hurghada, men ikke på Sharm el Sheikh.

”Vi holder fast i vores beslutning om at have annulleret alle rejser til Egypten frem til nytår. Herefter vil man kunne rejse til Hurghada og området omkring Hurghada med Apollo. Sharm el Sheikh vil vi dog fastholde annulleret for resten af denne vintersæson,” siger kommunikationschef Rikke Koks Andreassen fra Apollo Rejser.