Udsigt til rekordsommer i amerikansk luftfart

Det forventes, at 246,1 millioner passagerer vil rejse med amerikanske flyselskaber i de tre sommermåneder, og det vil overgå rekorden fra 2017.

Amerikanerne er vilde med at rejse med fly, og det vil snart resultere i endnu en rekord.

Der er nemlig udsigt til, at antallet af passagerer, der rejser med amerikanske flyselskaber, vil stige med 3,7 procent i juni, juli og august sammenlignet med samme periode sidste år. Det er organisationen Airlines for America (A4A), der anslår, at antal rejsende i den pågældende periode vil være 246,1 millioner mod 237,3 millioner i 2017.

Hvis tallet kommer til at stemme, vil det være en rekordsommer for amerikansk luftfart. Gennemsnitligt vil 2,68 millioner passagerer tage plads på et amerikansk fly om dagen. Flyselskaberne tilføjer denne sommer ekstra 116.000 sæder per dag for at kunne håndtere de 96.000 forventede flere rejsende om dagen.

”Da økonomien vokser sideløbende med husstandsværdien, udnytter passagererne vedvarende lave flybilletpriser til deres sommerrejser,” siger John Heimlich, der er cheføkonom og underdirektør i Airlines for America.

”Til efteråret kan vi fejre 40-års jubilæum med Airline Deregulation Act, der har gjort det muligt for både forretningsrejsende og fritidsrejsende at høste fordelene ved landets sikreste form for transport, mens de nyder historisk lave flybilletpriser, øgede faciliteter i flyene og moderne teknologi på hele flyrejsen – fra tidspunkt for booking til hele vejen til ankomst på destinationen.”

Færre klager fra rejsende
2018 har allerede været et fremragende år for amerikansk luftfart. Første kvartal har været stærkt på trods af udfordringer med flere storme, byggerier i lufthavne og et nedbrud hos Customs and Border Protection (CBP). Antallet af klager til Department of Transportation (DOT) faldt til 0,98 mod 1,19 og 1,86 i samme periode i henholdsvis 2017 og 2016.

Herudover er der blandt passagererne registreret et tal på 1,2 ufrivilligt nægtet boardings per 100.000 passagerer. I første kvartal i 2017 var tallet på hele 6,2. Og så er flyselskabernes ankomsttidspunkter blevet forbedret til 79,98 procent fly inden for tidtabellen mod 79,42 i 2017.

Ni af flyselskaberne i Airlines for America er børsnoterede, og de oplevede en samlet stigning på 7 procent i indtægter i årets første kvartal sammenlignet med året før. Men der er alligevel en forringet rentabilitet, da udgifterne samlet set steg med 9,9 procent i årets tre første måneder.

Stigningen i omkostningerne skyldes især brændstof, hvor der blev købt for 23,3 procent mere i forhold til samme periode sidste år. Udgifterne til flyselskabernes ansatte var 6,8 procent højere. Resultat før skat faldt til 1,9 milliarder dollars (12,1 milliarder kroner, red.) og er faldet fra 2,5 milliarder dollars (15,9 milliarder kroner, red.) året før.

Mange sæder til Europa
Amerikanske flyselskaber tilbyder især flere sæder til Europa denne sommer. Der er således 6,2 procent flere sæder at vælge imellem fra amerikanske lufthavne til europæiske destinationer i juni, juli og august i forhold til samme periode sidste år. Tilsvarende, dog lidt mindre, stigninger i antal sæder er der også på ruter til Mexico, Central- og Sydamerika, Canada og det sydlige Stillehav.

Airlines for America melder desuden, at ferierejsende fortsat vægter billetpriser højest, når man vælger flyselskab. Herefter følger parametrene afgangstider, pålidelighed ved ankomst inden for tidtabellen og sædekomfort.

 

Relaterede artikler:

Stærk vækst i USA-rejsende fra Jylland

Trump skræmmer ikke danskerne væk fra USA

Fire nye American Airlines-ruter til Europa

American bliver største Dreamliner-operatør

American Airlines vender tilbage til Norden