Kabineansat hos det amerikanske flyselskab Delta Air Lines. Foto: Delta Air Lines

Udvider betaling til amerikanske kabineansatte

Delta Air Lines har besluttet at udvide betalingen af sine kabineansatte, så den begynder allerede ved boarding. Normalt tæller timelønnen først, når flyets døre er lukket.

Fremover kan kabineansatte hos Delta Air Lines se frem til mere i lønningsposen.

Det amerikanske flyselskab vil nemlig begynde at betale kabinemedarbejderne, allerede når boarding af et fly begynder. Det skriver nyhedsbureauet AP. Det er første gang, at et større amerikansk flyselskab vil gøre dette. Delta Air Lines er det næststørste flyselskab i USA.

Normalt bliver kabineansatte hos amerikanske flyselskaber først betalt, når alle passagerer har sat sig i flysædet, og flyets døre er lukket.

Delta Air Lines vil påbegynde den nye lønordning fra 2. juni 2022, og den vil gælde ved samtlige flyvninger med flyselskabet. Lønnen under boarding vil være 50 procent af den almindelige løn, oplyses det.

Udvider boardingtid med fem minutter
Direktør for in-flight service hos Delta Air Lines, Kristen Manion Taylor, skriver i et notat til de kabineansatte, at den nye løn ”yderligere anerkender, hvor vigtig jeres rolle er om bord for at sikre en indbydende, sikker og rettidig begyndelse på hver flyvning”.

Ændringen med den udvidede betaling af kabineansatte kommer i forbindelse med, at Delta Air Lines planlægger at udvide boardingtiden for hver afgang med kort- og mellemdistancefly fra 35 til 40 minutter. Selskabet forventer, at det vil øge andelen af fly, der afgår til tiden.

Kristen Manion Taylor har tidligere udtalt, at hun lovede ikke at indføre de nye boardingtider uden også at give ekstra løn til de kabineansatte.

Fagforening tager æren for lønændring
Delta Air Lines er det eneste større amerikanske flyselskab, hvor de cirka 24.000 kabineansatte ikke er organiseret i en fagforening. Flyselskabet har ifølge TIME ikke lagt skjul på, at det ikke billiger fagforeninger, og selskabet har flere gange undgået, at de kabineansatte er blevet organiseret i en fagforening.

The Association of Flight Attendants (AFA) har taget æren for, at Delta Air Lines nu begynder at betale sine kabineansatte allerede ved boarding. Fagforeningen har i de seneste år oprustet indsatsen for at få organiseret Deltas kabineansatte, men der er endnu ikke samlet nok støtte til en afstemning.

”Denne nye politik er det direkte resultat af vores organisering. Når vi kommer tættere på at ansøge om vores fagforeningsafstemning, bliver ledelsen nervøs,” skriver AFA i en erklæring på dens hjemmeside.

AFA repræsenterer kabineansatte i United Airlines, Alaska Airlines, Spirit Airlines samt et dusin mindre flyselskaber. Ingen af disse flyselskaber betaler deres kabineansatte allerede ved boarding, oplyser Delta Air Lines.

 

Relaterede artikler:

Uvaccinerede ansatte kaldes tilbage til flyselskab

Grebet strammes om ikke-vaccineret flypersonale

Uregerlige passagerer får lov at komme tilbage i flyene