Ukraine-Rusland konflikt rammer Austrian

Austrian Airlines har været nødsaget til at annullere hovedparten af flyvningerne til Kharkov i Ukraine og Rostov i Rusland i løbet af vintertrafikprogrammet.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine sætter sig nu sine mærkbare sport i luftfarten. Således har Austrian Airlines været nødsaget til at reducere kapaciteten i vintertrafikprogrammet til Kharkov i Ukraine og Rostov ved Don i Rusland.

Det østrigske flyselskab angiver svag efterspørgsel som årsagen til reduktionerne. I perioden fra den 1. december til 28. marts annulleres samtlige flyvninger fra Wien til Rostov ved Don med undtagelse af afgangene den 19/21/22/26/27/28 og 29. december samt 02/03/04/05/07/09/10/11/12/14/16 og 17. januar.

Sødvanligvis beflyves ruten dagligt med et Fokker F-70 fly med plads til 80 passagerer. I perioden, hvor aflysningerne finder sted, vil Austrian Airlines i stedet ombooke passagererne til ruten fra Wien til Krasnodar. Austrian Airlines tilbyder at kompensere de berørte passagerer ved at transporten med offentlige transportmidler (bus eller tog, red.) mellem Rostov og Krasnodar.

Det er kun muligt at flyve til Rostov ved Don fra Wien, Prag, Istanbul og Moskva.

Wien er porten til Østeuropa
Det er ikke kun flyvningerne til Rostov ved Don, der bliver berørt af den faldende efterspørgsel som følge af den russisk-ukrainske konflikt.

Austrian Airlines må også skære ned på flyvningerne til Kharkov i Ukraine. Det betyder, at samtlige afgange fra den 1. december 2014 til den 28. marts 2015 vil blive annulleret med undtagelse af følgende datoer: 19/21/22/26/28 og 29. december samt 02/03/09/10/11/12 og 14. januar.

Også ruten mellem Wien og Kharkov beflyves med Fokker F-70 fly indrettet med 80 sæder. Løsningen til de berørte passagerer vil ifølge Star Alliance-selskabet være at købe en bus- eller togbillet mellem Kiev og Kharkov. Omkostningerne hertil refunderes af Austrian Airlines. Kharkov er kun tilgængeligt fra Europa via Wien, Moskva, Kiev og Istanbul.

Den internationale Wien-Schwechat lufthavn er af mange kendt som porten til Østeuropa, idet Austrian Airlines derfra har et omfattende rutenet til de østeuropæiske lande.

Uroen i det østlige Ukraine og det sydlige Rusland opstod som følge af, at Ukraines tidligere præsident, Viktor Janukovitj i november sidste år besluttede at lade Ukraine afbryde en handelsaftale med EU. Det fik tusindvis af ukrainere på barrikaderne i en protest, som sidenhen førte til askedigelsen.

I marts måned i år reagerede Rusland på uroen ved at besætte den ukrainske region Krim, der er hjemsted for mange prorussere. Konflikten har indtil videre kostet flere end 4.000 menneskeliv, mens omkring 170.000 ukrainere er blevet drevet på flugt til Rusland.