UM fraråder rejser til Sharm El Sheikh

Udenrigsministeriet besluttede fredag aften at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til den egyptiske badeby Sharm El Sheikh.

Udenrigsministeriet besluttede fredag aften at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til den sydlige del af Sinai-halvøen inklusiv Sharm el Sheikh. Ændring af rejsevejledningen sker på anbefaling fra Transport- og Bygningsministeriet og er begrundet i en luftfartssikkerhedsmæssig vurdering baseret på de oplysninger, som myndighederne modtog i løbet af fredagen.

Ministeriet har således fået informationer fra de egyptiske myndigheder og fra andre landes myndigheder, som har gjort, at man ikke længere finder det luftfartssikkerhedsmæssigt forsvarligt at sende danskere til Sharm El Sheikh’s lufthavn.

Torsdag eftermiddag besluttede de to ministerier i fællesskab, at danske flyselskaber fortsat skulle have lov til at flyve til Sharm El Sheikh. Det kan flyselskaberne stadig gøre. Der er bare ingen chartergæster at flyve derned med efter at Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning.

Ferie er slut
Atlantis Rejser og Apollo er fredag aften i gang med at ringe rundt til de mere end 300 charterrejsende, som lørdag morgen skulle have været med to fly fra København til Sharm El Sheikh. De to fly fra Danish Air Transport og Primera Air flyver tomme til Sharm El Sheikh for at hente chartergæster hjem.

Ikke fordi de bliver evakueret, men fordi deres ferie er slut. Inden de går ombord på flyene vil de blive bedt om at udpege deres kufferter, så der kun kommer de kufferter med flyene, som tilhører passagererne.

Det var oprindeligt SAS, der skulle have stået for de to flyvninger. Men allerede torsdag aften besluttede SAS, at de ikke ville flyve lørdag.

Angreb mod vestlge mål
Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger og bortførelser i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer. Der er særlig høj risiko for terrorangreb på den nordlige del af Sinai-halvøen.

Terrorangreb retter sig først og fremmest mod sikkerhedsinstitutioner, men der er også set en stigning i angreb rettet mod vestlige mål og ved turistattraktioner. En Sinai-baseret terrorgruppe har således offentligt bekendt deres støtte til Islamisk Stat og erklæret, at man ønsker at ramme vestlige mål.