UA2509 Boeing 737-900 efter landing i Lewiston Nez Perce County Airport i Lewiston, Idaho. (Foto: Dave Stockton Jr | Twitter)

United-fly røg på halen

Passagererne ombord på en Boeing 737-900 fra United Airlines fik sig en forskrækkelse, da flyet tippede på halen, inden alle var kommet ud af flyet.

Et hold af amerikanske fodboldspillere fra USC Trojans, der repræsenterer University of Southern California, skulle forleden spille en kamp mod Washington State Cougars fra Pullman i staten Washington.

United Airlines er en af det store sportsholds kommercielle partnere, så en Boeing 737-900 var blevet chartret til at flyve fra Los Angeles International Airport til Nez Perce County Airport i Lewiston i delstaten Idaho, som støder op til Washington.

Den næsten to timer lange flyvetur på rutenummer UA2509 var forløbet uden forstyrrelser, og det samme var tilfældet med landingen. 

Ændring i vægt og balance
Mens passagererne gik fra borde, sket der dog noget uventet. Det 42 meter Boeing 737-fly tippede pludselig på halen, da hovedparten af bagage og passagerer tilsyneladende befandt sig i den bageste del af flyet. Det skriver 247sports.com. ‘

“United flight 2509 fra Los Angeles, Californien til Lewiston, Idaho landede uden komplikationer. På grund af et ændring i vægt og balance under losningsprocessen, vippede halen på flyet bagover. Der blev ikke rapporteret om nogen skader på vores, kunder, besætning eller jordpersonale. Returflyvningen afgår med et andet fly som oprindeligt planlagt,” skrev United Airlines efterfølgende i en erklæring.

Haletungt fly
Billeder fra hændelsen viser, at passagererne gik fra borde ad den forreste trappe, da der ikke var kørt en trappe til den bageste udgang. Samtidig har jordpersonalet angiveligt begyndt losningen af bagagen fra de forreste lastrum i flyet, hvorfor flyets bagende var blevet alt for tung, da samtlige passagerer ikke havde forladt flyet.

En Boeing 737-900 har en længde på 42,1 meter, hvilket er næsten tre meter længere end 737-800, der er 39,5 meter lang. Den lange udgave af Boeing 737 er derfor kendt for at være lidt tungere i halen end de andre varianter, hvilket stiller større krav til korrekt beregning af vægt og balance.

Det implicerede fly blev to dage senere fløjet direkte fra Lewiston til Houston, hvor det ikke har været på vingerne siden. Det californiske skolefodboldhold returnerede til Los Angeles dagen efter med et direkte fly fra Pullman Moscow Regional Airport.

 

Relaterede artikler:

Tæt på katastrofe efter skæv passagerfordeling

Forkert passagerfordeling skabte problemer for Wizz Air-fly

SAS blokerer også bagerste sæder i A320neo