United nedlægger amerikansk hub

United har besluttet at nedlægge sit hub i Cleveland i staten Ohio. Antallet af daglige flyvninger vil blive reduceret med 60 procent i en tre måneders udfasningsperiode fra begyndelsen af april.

De ansatte hos United i Cleveland, Ohio modtog i lørdags et brev fra flyselskabets koncernchef Jeff Smisek. Det var ikke opmuntrende læsning til weekenden, da brevet indeholdt en meddelelse om, at United var nødt til at reducere hubbet i Cleveland Hopkins International Airport ved at beskære 60 procent af de daglige flyafgange.

Rent konkret betyder det, at United vil beholde 25 ud af 26 “mainline“ operationer, mens der til gengæld skæres med 70 procent i de regionale ruter, hvilket vil reducere antallet af udbudte sædekilometer med 36 procent.

“Vort hub i Cleveland har ikke været rentabelt i mere end ti år, og det har genereret betydelige tab igennem de senere år. Vi kan simpelthen ikke fortsætte med disse tab. Efterspørgslen efter transfertrafik i Cleveland er ikke til stede. Vi kan ikke stimulere den efterspørgsel, men vi har et ansvar for at reagere på situationen,“ skriver Jeff Smisek i brevet til medarbejderne.

Koncernchefen gør det også klart, at det har været en svær beslutning, men at den har været nødvendig for fortsat konkurrere effektivt.

Reduktionen af Cleveland-trafikprogrammet sker i en trefaset model fra begyndelsen af april måned, og ved udgangen af juni vil udfasningen være færdigimplementeret.

Der vil dog stadig være op til 72 daglige flyvninger fra Cleveland til 20 nonstop-destinationer, hvoraf de ni er selskabets eksisterende hubs. De øvrige er forretningsdestinationer som New York-La Guardia, Washington-National og Boston, mens der stadig vil være direkte forbindelser til feriedestinationerne Fort Lauderdale, Orlando, Tampa og Fort Myers i Florida.

Undskyldning til medarbejderne
Beslutningen om at reducere aktiviteterne i Cleveland betyder, at United må nedlægge 430 stillinger i lufthavnen samt omkring 40 stillinger i catering-afdelingen som følge af den kraftige reduktion i den regionale trafik.

Dermed kan United-medarbejderne vente på en “prikkerunde“, der vil blive gennemført i de kommende uger.

Meddelelsen om nedskæringerne i Cleveland modtog medarbejderne gennem lokale presserygter. Det fik da også koncernchef Jeff Smisek til at indlede medarbejder-brevet med følgende beklagelse:

“Jeg ønskede, at du skulle have den information, før pressen fandt ud af det, men uheldigvis blev det opdaget tidligere end forventet. Jeg underskylder, at dette nåede pressen, før vi kunne give dig informationen direkte,“ hedder det i brevet.

Hubbet i Cleveland er i dag det næstmindste af i alt 10 hub hos United. De øvrige ni hubs er Chicago O´Hare, Denver, Guam, Houston, New York-Newark, San Francisco, Tokyo-Narita og Washington-Dulles.