Airbus A321-231 fra British Airways. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Vækst i erhvervstrafik får Heathrow-rute tilbage

Stigende trafik til klassiske erhvervsdestinationer peger på, at de forretningsrejsende er på vej tilbage til Billund Lufthavn, hvorfra British Airways om få dage genoptager flyvningerne til Heathrow.

Både flyselskaber og luftfartsanalytikere har forudsagt, at erhvervstrafikken ikke vil blive den samme efter COVID-19. Det skyldes blandt andet, at brugen af online videotjenester som eksempelvis Zoom og Teams er blevet langt mere udbredt og nu anses som et regulært alternativ til fysiske møder.

Selvom der fortsat vil være et behov for at se forretningsforbindelser i øjnene og give hånd, forventes det derfor, at en del af trafikken fra de forretningsrejsende på sigt vil forsvinde. Den holdning deler Billund Lufthavn, men lufthavnen fortæller dog, at genopretningen af trafikken går bedre end ventet.

Ifølge lufthavnen viser trafiktal fra februar og marts, at en del af de erhvervsdestinationer, der betjenes fra landets næststørste lufthavn, nærmer sig de samme indekstal som i 2019. Det ses blandt andet ved at passagertallet på flyvninger til lufthavnene i Amsterdam, Paris, Oslo og Frankfurt har været højt.

Havde ikke forventet tallene allerede
I tillæg til indekstallene på flyvninger til de store netværkslufthavne har Billund Lufthavn også undersøgt trafikmønstrene til nogle af de erhvervsdestinationer, der hverken før eller efter COVID-19-krisen har været betjent direkte.

Det viser, at trafik til eksempelvis Lyon, Genève og Bilbao i øjeblikket er omkring indeks 70, og det glæder administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn, at indekstallene er så høje.

Han mener, at udviklingen understreger, at selvom videomøder har ”spist sig ind” på erhvervsrejsernes domæne, er der alligevel grund til at forvente fortsat vækst på denne del af trafikken.

”Corona har gemt på den ene grimme overraskelse efter den anden de sidste to år. Nu skifter fortegnene så småt, og vi bliver overrasket på den gode måde. Vi havde ikke forventet, at erhvervsruterne ville nå så flotte indekstal allerede nu.”

Daglige flyvninger til London
At forretningsrejserne er på vej tilbage, understreges yderligere af, at British Airways den 27. marts genåbner ruten mellem Billund Lufthavn og London-lufthavnen Heathrow, der vil blive befløjet en gang dagligt alle ugens syv dage.

Ruten havde sin storhedstid før COVID-19, men Billund Lufthavn håber, at passagererne nu igen vil benytte den i lige så høj grad, da flyvningerne åbner op til et stort erhvervsområde. Derudover har ruten mellem den britiske hovedstad og Vestdanmark været efterspurgt af det lokale erhvervsliv.

”London Heathrow er en vigtig lufthavn for det danske erhvervsliv af to årsager. Først har British Airways et kæmpe netværk til resten af verden og i særdeleshed USA. Vi forventer stor aktivitet på ruten, fordi ruten er attraktiv for erhvervslivet i Danmark, der har forretninger at gøre i London, men ligeledes engelske virksomheder, der har forretninger i Vestdanmark. Så point-to-point erhvervstrafik skal nok løfte ruten, og så kommer netværket til resten af verden senere,” udtaler lufthavnsdirektør Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Billund-direktør: “Vi har belånt virksomheden”

Endnu et år i Billund Lufthavn med omvendt fortegn

CPH: Hurtigere genopretning i Billund ingen trussel