Vækst i USA-rejser på over 23 procent

Det er mere populært end nogensinde før at rejse til USA. I årets første kvartal rejste 23,1 % flere personer ind i De Forenede Stater fra Danmark end i samme periode sidste år. I de tre sommermåneder forventes op imod 100.000 danske ankomster til USA.

Stadig flere danskere vælger at rejse til USA. I 2011 var der næsten 275.000 besøgende fra Danmark i De Forenede Stater, og tallet ser ud til at blive noget højere i 2012.

Året 2011 var det hidtidige rekordårmed det højeste antal besøgende siden år 2000. Det har altså taget lidt mere end 10 år at få danskerne til at vende tilbage til USA efter terrorangrebet den 11. september 2001.

I årets første tre måneder rejste 60.453 danskere til USA, hvilket er en stigning på 23,1 procent i forhold til samme periode sidste år. Det er samtidig den næststørste vækst sammenlignet med de øvrige fire nordiske markeder. Kun Norge overgår Danmark med en vækst på 31,4 procent.

“Forklaringen på den store stigning i første kvartal er delvist, at påsken i år faldt tidligt i april, hvorfor mange rejste til USA i de sidste dage af marts måned i modsætning til sidste år, hvor påsken faldt i april,“ forklarer direktør Karin Gert Nielsen fra Discover America Denmark.

Op imod 100.000 besøg i sommermånederne
Discover America-direktøren forventer for hele 2012 en stigning på 10 procent i antallet af rejsende til USA. Dermed nærmer man sig 300.000 danskere, der årligt besøger De Forenede Stater, idet 274.420 rejste fra Danmark til USA i 2011.

“Jeg forventer, at der er en klart stigende interesse. Der er flere flysæder til salg og en stigende efterspørgsel på flyruterne til USA. Der er mange indikationer på, at stigningstakten fortsætter,“ vurderer Karin Gert Nielsen.

I de tre sommermåneder juni, juli og august er der således en forventning om, at op imod 100.000 danskere vil besøge USA.

Set over et helt år er sammensætningen af de rejsende noget blandet. Halvdelen af de rejsende er rendyrkede turister, omkring 25 procent er erhvervsrejsende, mens 15 procent er deltagere i kongresser og udstillinger. De sidste 10 procent er besøgsrejser og studerende.

Stigende interesse for mobilhomes
Ifølge Discover America er det ‘de tre store’, hvilket vil sige Florida, New York og Californien, der trækker. Men tendensen er tydelig i retning af, at de rejsende besøger mere end en stat. Og særlig østkyststaterne kan notere sig store stigninger i antallet af besøgende fra Norden.

“Det er nationalparkerne, natur, kør-selv og sol og strand i Flordia, der udvikler sig mest. Ferie i mobilhomes har haft en meget stor stigning fra Skandinavien, og så hjælper det naturligvis også, at dollaren holder et lavt niveau stadigvæk,“ siger Karin Gert Nielsen.

Og danskerne er ikke bange for at køre rundt i USA på egen hånd. Der er gennem de senere år ryddet op i kriminaliteten på de store turiststeder i Miami og downtown Los Angeles, hvor det tidligere var forbundet med fare at færdes i en udlejningsbil.

“Danskere er også blevet mere rejsevante, og det er den ældre generation også. Mange værdsætter friheden med at køre rundt med huset på ryggen. Det er blevet ‘hipt’,“ mener rejseeksperten i amerikanske forhold.