Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Vækst på 90 procent i Sønderborg Lufthavn

November blev den hidtil bedste måned i Sønderborg Lufthavn i år. Alsie Express fløj med 90 procent flere passagerer, end da DAT var alene på ruten.

Siden Alsie Express den 17. juni etablerede sig på indenrigsruten mellem Sønderborg og København har der været konstant fremgang i passagertallet på ruten.

DAT havde ellers operereret på ruten siden Cimber Sterlings konkurs den 3. maj 2012, men den 19. juli i år fløj det Vamdrup-baserede flyselskab for sidste gang på ruten, da flere opgaver på ACMI-markedet virkede mere lukrativt end på sigt at skulle konkurrere med det lokale alsiske flyselskab.

Barometret står nu på vækst i Sønderborg Lufthavn, efter at lufthavnen har haft det vanskeligt siden Cimber-konkursen. November måned var således årets bedste måned med hele 5.275 passagerer, hvilket er en stigning på mere end 90 procent i forhold til samme måned året før, hvor blot 2.775 rejste på ruten, da DAT opererede den.

“Alsie Express har en god tilgang til markedet, og er meget lyttende i forhold til det lokale erhvervsliv behov. Herudover er der et stigende antal tyskere ombord på flyene til København,“ forklarer lufthavnschef Anders Sørensen om baggrunden for den markante passagervækst på indenrigsruten.

Færre end i Cimber-tiden
Der er dog stadig et lille stykke vej, inden man er tilbage til passagertallet fra Cimber Sterling-tiden. I november 2011 var der således 6.183 rejsende på ruten, mens man i årets november måned havde omkring 15 procent færre rejsende.

Årets hidtil bedste uge var uge 48, hvor 1.350 passagerer var ombord på ATR-flyet fra Alsie Express på en flyvetur til eller fra hovedstaden. Med 29 ugentlige afgange i hver retning svarer det til et gennemsnit på lidt mere end 23 passagerer per afgang eller en belægning på 49 procent.

ATR72-500 flyene fra Alsie Express er indrettet med 48 sæder, mens DAT i begyndelsen anvendte ATR42-fly med 46 sæder på ruten, men indsatte sidenhen et noget mindre Saab 340-fly med plads til 32 passagerer.