Venezuelansk selskab vil flyve til Europa

For en milliard danske kroner er det lykkedes Venezuela-flyselskabet Avior at købe 12 brugte fly til brug for international ekspansion. En rute til Europa er på tegnebrættet.

Det venezuelanske flyselskab Avior har planer om en større ekspansion. Derfor har selskabet netop købt 12 brugte fly, der skal benyttes til en international ekspansion, der omfatter destinationer i Peru, Uruguay samt Spanien, der bliver den første europæiske destination.

Prisen for de 12 fly er ifølge nyhedsbureauet Reuters på 150 mio. dollars, hvilket svarer til lidt mere end en mia. danske kroner. For den sum penge har Avior fået seks Airbus A340-300 fly, fire Boeing 737-400 og to Boeing 737-300.

Flyene, der vil blive leveret fra september måned og fremad, er ikke de nyeste modeller fra flyfabrikkerne. Der er tale om flytyper, som andre flyselskaber forsøger at skaffe sig af med på grund af alder eller for store brændstofomkostninger.

I forvejen har Avior en flåde med en gennemsnitsalder på 28 år, og et af selskabets 11 Boeing 737-fly har alene en alder på 37 år. Avior beskæftiger også i dag seks Fokker F50 med 25 år på bagen. Fem af disse har oprindeligt tilhørt Eurolink (SAS Commuter), henholdsvis Ylva Viking, Alvar Viking, Edmund Viking, Turid Viking og Folke Viking.

Der forlyder intet om, hvor den nye rute til Spanien skal udgå fra, og hvilken destination på den iberiske halvø, der skal beflyves. I dag er der flyforbindelse mellem den venezuelanske hovedstad Caracas og Madrid. Ruten flyves af Iberia og Air Europe samt af Conviasa fra Venezuela.

Avior har base i General José Antonio Anzoátegui International Airport, der ligger i delstaten Anzoátegui. Herfra flyves der til en række destinationer i Venezuela samt Aruba, Brasilien, Colombia, Curacao, Panama og USA (Miami).

Udnytter hul i markedet
En række internationale flyselskaber har gennem de seneste 12 år lukket ruter til Venezuela på grund af de valutarestriktioner, som den socialistiske stat har indført.

Internationale flyselskaber har over 3,7 mia. dollars (ca. 25 mia. danske kroner) til gode fra billetsalg i Venezuela, fastslog den internationale luftfartsorganisation IATA i juni måned.

Tilbagetrækningen hos de internationale flyselskaber vil Avios benytte som anledning til selskabets ekspansion.

“Som en konsekvens af disse omstændigheder, er der flyselskaber, der har efterladt et hul i markedet, og det vil vi forsøge at udnytte,“ siger den 52-årige helikopter-pilot og direktør for Avios, Jorge Anez Darger.