Verdens længste flyrute nedlægges

Singapore Airlines har besluttet at lukke verdens to længste flyruter fra Singapore til New York og Los Angeles.

I fjerde kvartal næste år lukker de to ruter, som p.t. er verdens længste. Det er Singapore Airlines’ ruterne fra Singapore til New York’s Newark lufthavn og Los Angeles. Høje brændstofpriser og faldende international forretningsrejseaktivitet tvinger selskabet til at lukke de to ruter, som har været opereret siden 2004. Det skriver Bloomberg.

Næsten 19 timer skal man tilbringe i luften, når man i dag tager verdens længste kommercielle flyvning fra Singapore til New York, der har en længde på 15.345 km.

Ifølge Bloomberg er prisen på business class sæder mellem Asien og USA faldet med 4,8 procent det seneste år. Samtidig er brændstofpriserne steget mere end 30 procent de seneste to år.

Kun business class
Singapore Airlines bruger fem Airbus A340-500 fly på de to ruter. Flyene bruges næsten udelukkende på de to ruter og er indrettet kun med business class sæder. I alt 100 business class-passagerer kan flyene tage. Til sammenligning har andre Airbus A340-500 brugere typisk mellem 240 og 270 sæder i et 3-klasses layout. Flytypen er en særligt langtrækkende version af Airbus A340’eren.

Når ruterne lukker tager Airbus flyene tilbage. Det er blevet aftalt i forbindelse med at Singapore Airlines fornylig bestilte fem ekstra Airbus A380-fly oveni de 19, som selskabet opererer i dag.

Medmindre andre selskaber åbner en rute, der er længere, så vil Qantas’ rute fra Sydney til Dallas med med længde på 13.800 km. efter lukningen af ruterne fra Singapore til Newark og Los Angeles være verdens længste flyrute. Verdens korteste flyrute er ifølge Wikipedia den 2,7 km. lange rute mellem øerne Westray og Papa Westray, som begge er en del af Orkneyøerne nord for Skotland. Loganair flyver ruten med Britten-Norman Islander og flyvetiden er to minutter.