Biometrisk ansigtsgenkendelse testet i Boston. Foto: SITA.

Verdens største lufthavn får biometrisk terminal

Passagerer på Deltas internationale ruter fra Terminal F i Atlanta-lufthavnen kan fremover spare tid ved at benytte biometrisk ansigtsgenkendelse hele vejen gennem lufthavnen.

Passagerer, der skal flyve på en af Delta Air Lines internationale ruter fra Terminal F i Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, kan inden årets udgang komme til at opleve at rejse fra en fuldt ud biometrisk lufthavn.

Biometri er en metode til at identificere personer ud fra specifikke kendetegn, som eksempelvis ansigtstræk, og i Terminal F i Atlanta vil Delta-passagererne netop blive identificeret via kameraer, der kan aflæse deres ansigtstræk.

Sparer op til ni minutter
Passagererne vil møde kameraer, der aflæser deres ansigtstræk, lige fra check-in til security og boarding-processen, og når kameraets teknologi (forhåbentligt) har genkendt dem, får de automatisk grønt lys til at gå videre. Systemet kan ifølge Deltas foreløbige tests spare passagerer op til ni minutters ventetid i lufthavnen.

Det er frivilligt for passagererne, om de vil benytte den ”biometriske vej” gennem lufthavnen eller som hidtil identificere sig via pas, boardingkort og andre dokumenter på vej gennem Atlanta-lufthavnen, som er verdens største.

”Lanceringen af den første biometriske terminal i USA i verdens mest travle lufthavn betyder, at vi bringer fremtidens luftfart til kunder, der rejser verden rundt,” siger Deltas driftsdirektør, Gil West.

Også for passagerer med partnerselskaber
Delta tilbyder også den nye service til passagerer, der rejser med Deltas partnerselskaber Air France-KLM, Virgin Atlantic og Aeromexico fra Atlantas Terminal F.

Foruden de biometriske teknologier kan passagerer i Atlantas Terminal F også benytte to automatiske spor i sikkerhedskontrollen, som er udstyret med CT-scannere. Dermed behøver passagererne ikke tage elektroniske genstande ud af håndbagagen, da CT-scannerne ved hjælp af 3D-teknologi og avancerede algoritmer kan identificere eventuelt farlige genstande eller sprængstoffer i håndbagagen.

Testet gennem flere år
Delta Air Lines har de seneste år testet de biometriske muligheder i samarbejde med de amerikanske grænsemyndigheder US Customs and Border Protection (CBP) og transportmyndighederne Transportation Security Administration (TSA) i en række amerikanske lufthavne – heriblandt Atlanta, New York-JFK og Washington National Airport.

I Boston International Airport bruger CBP biometri til at identificere passagerer ved ankomster, og det har ifølge CBP betydet, at den gennemsnitlige procestid er skåret ned til det halve af tidligere.

 

Relaterede artikler:

Succes for biometrisk ansigtsgenkendelse

CT-scannere kan blive fremtiden i lufthavne

Ansigtsgenkendelse i Helsinki Lufthavn