Verdenspremiere: Dametoilet ombord på flyet

Det japanske luftfartsselskab ANA – All Nippon Airways – er angiveligt det første selskab i verden, der vil tilbyde separate dametoiletter ombord på flyene.

Kvindelige flypassagerer får i fremtiden særbehandling ombord påfly fra det japanske selskab ANA – All Nippon Airways. Slut er bekymringerne om, hvorvidt mændene har glemt at slå toiletsædet ned.

Kvinderne får nemlig fra 1. marts deres eget toilet på selskabets internationale fly af typen Boeing 767 og Boeing 777. I slutningen af april måned forventes alle toiletter at være færdigindrettede på samtlige fly af ovennævnte type.

Dametoilettet er placeret bagest i flyet, og der er en tydelig markering på toiletdøren, at det pågældende toilet kun er for kvinder. Toiletterne vil blive indrettet med et større udvalg i toiletartikler og med tiden også særlige hygiejene-produkter for kvinder.

ANA understreger dog, at der kan være tilfælde, hvor dametoilettet må gøre plads for mandlige passagerer. Eksempelvis hvis en mandlig passagerer bliver syg ombord, eller i tilfælde hvor der er så få kvindelige passagerer ombord, at flypersonalet forinden har fjernet skiltet på toiletdøren, så det toilettet påden pågældendeflyvning bliver tilgængeligtfor begge køn.