Airbus A350-900 fra Vietnam Aiirlines (Foto: Airbus | master films P. Mascelot)

Vietnam Airlines opgiver at åbne rute til Berlin

SkyTeam-selskabet Vietnam Airlines har droppet de europæiske ekspansionsplaner, der inkluderede nye ruter til Berlin, Amsterdam og Rom.

Konkurrencepresset fra de tre store mellemøstlige flyselskaber suppleret af Turkish Airlines er så hårdt, at Vietnam Airlines må opgive sine europæiske ekspansionsplaner.

I dag flyver selskabet fra Ho Chi Minh City og Hanoi til Frankfurt, London og Paris, og planen var at tilføje Berlin, Amsterdam og Rome inden for en relativt kort tidshorisont. Men de planer er nu skrottet.

“På mellemlang sigt, hvilket vil sige tre år frem, vil vi ikke tilbyde nye europæiske destinationer. Vores strategi er i stedet at udvide med flere afgange på eksisterende ruter,” siger kommerciel direktør Trinh Ngoc Thanh til Air Transport World.

Central gateway i Frankfurt
Udvidelsen kommer primært til at ske i Frankfurt og Paris. Således bliver Frankfurt fremadrettet den vigtigste gateway i Europa for det statsejede vietnamesiske flyselskab. Her forventes Vietnam Airlines at øge fra daglige forbindelser til Hanoi og tre om ugen til Ho Chi Minh City til samlet 14 ugentlige forbindelser til den tyske storlufthavn.

Også fra Paris-Charles de Gaulle vil Vietnam Airlines tilføje flere afgange, mens der ikke bliver ændringer i flyvningerne til London. For nylig flyttede Vietnam Airlines fra Gatwick Airport til Heathrow Airport i den britiske hovedstad, og det har på ingen måde skabt større fleksibilitet.

“Vi har udfordringer med slots (start- og landingstilladelser, red.) i Heathrow Airport. Indtil videre er det ikke muligt at ekspandere derfra,” siger Trinh Ngoc Thanh.

Kun fem procent på Business Class
Til London og Paris benytter Vietnam Airlines helt nye Airbus A350-900, mens der på London-ruten flyves med Boeing 787-9 Dreamliner.

På samtlige tre ruter er det Economy Class, der er mest populær, Vietnam Airlines har da også blot 29 Business Class-sæder på 350´eren og 28 sæder på Dreamlineren. Derimod er der til gengæld i alt mellem 276 og 283 sæder på Economy Class og Premium Economy.

“Den gennemsnitlige belægning til Europa, med undtagelse af London Heathrow, der er en ny rute, er på 87 procent. Men 95 procent af passagererne på de europæiske ruter rejser på Economy class,” understreger Vietnam Airlines´ kommercielle direktør.

 

Relaterede artikler:

Finnair med A350 til Vietnam

Lufthansa lukker rute til Vietnam

Skandinavisk charterfly til Vietnam

Finnair etablerer sommerrute til Hanoi

CSA Czech Airlines tilbage til Hanoi