LOT's Embraer E175-fly ankommer første gang til Billund Lufthavn på den nye rute fra Warszawa Chopin. (Foto: Billund Lufthavn)

Vigtig forretningsrute indviet i Billund

Det polske flyselskab LOT har i dag åbnet en ny forretningsrute fra Billund Lufthavn til Warszawa, som skal give vestdanske virksomheder bedre adgang til eksportmarkeder.

En ny international rute er blevet indviet fra Danmarks næststørste lufthavn i Billund.

Med to daglige afgange i hverdagene og én afgang lørdag og søndag vil det polske flyselskab LOT fremover skabe større forbindelse mellem Vestdanmark og Polen.

LOT vil flyve fra Billund Lufthavn til hovedstadslufthavnen Warszawa Chopin, der er en af Central- og Østeuropas største flyhubs. Herfra tilbyder LOT adskillige ruter til destinationer i hele verden – særligt i Østeuropa og Centralasien og Fjernøsten.

Ruten henvender sig primært til forretningsfolk, der arbejder i vestdanske virksomheder. Mange virksomheder har interesser og selskaber i Polen, og den nye rute vil være med til at understøtte vækst og udvikling i et af Danmarks ti største eksportmarkeder, vurderer Dansk Erhverv. Hvert år eksporterer Danmark for over 18 milliarder kroner til det østeuropæiske land.

Fordelagtige afgangstider
Flytiderne på ruten bliver desuden yderst komfortable for de rejsende, beretter Billund Lufthavn.

”Forretningsrejsende er tænkt ind i planlægningen af tiderne. Det betyder at, der er meget korte ventetider i Warszawa, hvis man skal rejse videre til andre europæiske, amerikanske eller asiatiske destinationer,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i den jyske lufthavn.

Forretningsrejsende kan komme bekvemt frem og tilbage samme dag, og de kan således også benytte sig af omkring 100 destinationer i LOT’s rutenetværk. Afgangstiderne i hverdagene fra Warszawa er klokken 08.20 og 17.30 med returflyvninger fra Billund klokken 10.35 og 19.50.

Glæde i erhvervsliv
Hos Dansk Erhverv er man meget tilfredse med at få den nye rute til Polen. En rute, der vil gavne erhvervslivet.

”Flere direkte flyruter til Central- og Østeuropa fra Billund Lufthavn er en gevinst for dansk erhvervsliv. Virksomhederne får nemmere ved at komme til deres produktion, datterselskaber, kunder og samarbejdspartnere på en række store og vigtige eksportmarkeder. Og det bliver nemmere og billigere at udforske nye markeder, hvis virksomhederne ikke allerede er til stede i den del af Europa,” siger Niels Milling, underdirektør i Dansk Erhverv.

Medarbejdere i danske virksomheder skal ofte bruge meget tid på flyskift, når de skal ud på de vigtige eksportmarkeder. Det kan hæmme ambitionen om vækst. Derfor er Dansk Erhverv glade for den nye direkte Warszawa-rute.

Fra venstre ses Danmarks Ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen, Chargé d’affaires ved Polens Ambassade i Danmark, Arthur Soroko, og Pressechef i LOT, Adrian Kubicki. Herudover var der polske børn til stede ved åbningen, der alle var fløjet ind for at tage i Legoland. Foto: Billund Lufthavn

To Polen-ruter
På ruten vil LOT benytte flytyperne Embraer E170/E175, hvor der er plads til henholdsvis 70 og 82 passagerer.

LOT’s rute fra Billund Lufthavn til Warszawa Chopin er ikke den første rute mellem de to byer. Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har siden 2017 fløjet to gange om ugen på strækningen mellem de to lande. Denne rute, der betjenes med en Airbus A320, anvendes særligt af den såkaldte VFR-trafik, hvor polske statsborgere, bosiddende i Danmark, er den primære målgruppe.

Fra Københavns Lufthavn har LOT, der er medlem af Star Alliance, tre daglige afgange.

 

Relaterede artikler:

LOT skifter handlingselskab i CPH

LOT åbner 12 ugentlige flyvninger til Billund

LOT vil erobre Ungarn

LOT bestiller yderligere seks Boeing 737 MAX

Billund Lufthavn får rute til Warszawa