En Boeing 737-800 fra det indiske lavprisflyselskab SpiceJet. Foto: Paul Nelhams

Vil etablere lavprisflyselskab i Ras Al Khaimah

Det indiske lavprisflyselskab SpiceJet vil oprette et nyt selskab i olieemiratet Ras Al Khaimah. Fem fly vil blive baseret her i løbet af det nye år.

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) vil i det nye år få et helt nyt lavprisflyselskab.

Det er indiske SpiceJet, som planlægger at lancere et nyt lavprisflyselskab i Ras Al Khaimah, der er det nordligste af de syv emirater ud til Hormuz-strædet.

Lavprisflyselskabet i Ras Al Khaimah vil blive første internationale SpiceJet-base. I første omgang etablerer SpiceJet, der er Indiens næststørste flyselskab, en ny rute mellem New Delhi og Ras Al Khaimah. Første flyvning med en Boeing 737NG bliver i december, og der vil være fem ugentlige afgange.

Springbræt til Europa
SpiceJet har ansøgt om driftslicens til det nye lavprisflyselskab i Ras Al Khaimah og vil efter planen påbegynde at operere derfra med op til fem Boeing 737-fly i løbet af 2020.

”Vi ser Ras Al Khaimah blive et springbræt til europæiske destinationer. Der er allerede god trafik mellem Ras Al Khaimah og Europa, og vi forbinder Europa med Indien via Ras Al Khaimah. Dette er vores første internationale hub,” sagde Ajay Singh, koncernchef i SpiceJet, ifølge Arabian Business i forbindelse med en pressekonference onsdag.

Det indiske lavprisflyselskab vil blive det sjette flyselskab, der opererer fra De Forenede Arabiske Emirater. Emirates, Etihad Airways, AirArabia, Flydubai og Air Arabia Abu Dhabi, der er et nyt lavpris-joint venture mellem AirArabia og Etihad Airways, flyver alle fra emiraterne.

”Vi forsøger at etablere et flyselskab lokalt med base i Ras Al Khaimah. Vi ansøger om certificering inden for kort tid, og godkendelsen vil vare omkring tre til seks måneder. Det nye flyselskab vil hjælpe med at forbinde Indien med både øst- og vesteuropæiske destinationer ved hjælp af Ras Al Khaimah som hub,” fortalte Ajay Singh.

Betjener også Dubai
Den voksende indiske mellemklasse har gjort Indien til et af verdens hurtigst voksende luftfartsmarkeder. Indien var i 2018 det tredjestørste land på passagervækst med 18 millioner ekstra rejser til samlet 116 millioner rejser ifølge tal fra IATA.

I øjeblikket opererer SpiceJet til over 50 indiske destinationer og en håndfuld internationale byer – herunder det største emirat, Dubai. Lavprisflyselskabet betjener 111 fly bestående af 79 Boeing 737 i forskellige versioner og 32 Bombardier Dash 8.

Det er endnu uvist, om det nye lavprisflyselskab i Ras Al Khaimah vil gå under SpiceJet-brandet, eller om det vil få et helt nyt navn, skriver The Economic Times. Lufthavnen i Ras Al Khaimah er en lille lufthavn med kun cirka tre daglige afgange i øjeblikket.

 

Relaterede artikler:

Første lavprisflyselskab i Abu Dhabi

Indisk lavprisflyselskab klar til Europa i sommeren 2019

Indiske konkurser på stribe