En Boeing 737-800 fra det indiske lavprisflyselskab SpiceJet. Foto: Paul Nelhams

Indisk lavprisflyselskab klar til Europa i sommeren 2019

Det indiske lavprisflyselskab SpiceJet har stærke intentioner om at indlede direkte flyvninger fra to indiske byer til Europa inden for blot nogle få måneder.

Et indisk lavprisflyselskab kan være på vej til det europæiske kontinent.

Det er SpiceJet, som har planer om at introducere selskabets første rute til Europa i forbindelse med sommertrafikprogrammets begyndelse i slutningen af marts i år.

En kilde tæt på SpiceJet fortæller til det indiske erhvervsmedie Money Control, at flyselskabet vil åbne direkte langdistanceruter fra New Delhi og Amritsar til London. SpiceJet, som har base i New Delhi, vil angiveligt anvende fly af typen Airbus A330 på ruterne.

“SpiceJet overvejer at flyve dagligt til Heathrow fra Amritsar og til Gatwick fra New Delhi. Flyselskabet vil lease A330’er til at operere på disse foreslåede ruter,” siger kilden.

SpiceJet har intentioner om at indlede ruten mellem Amritsar i det nordlige Indien og London Heathrow allerede fra slutningen af marts, hvor sommertrafikprogrammet begynder. Ruten fra New Delhi til London Gatwick vil først introduceres fra maj, lyder det. Flyselskabet har ikke selv meldt noget ud om planerne for London-ruterne.

To andre indiske flyselskaber, Air India og Jet Airways, flyver i forvejen til London Heathrow, men det er første gang, at et indisk lavprisflyselskab vil indtræde på ruter til Europa. Air India opererer fra New Delhi, Mumbai og Bangalore, mens Jet Airways har ruter til London fra Mumbai og New Delhi.

IndiGo i duel med SpiceJet om London
I begyndelsen af sidste år ansøgte et andet indisk lavprisflyselskab, det privatejede IndiGo Airlines, om myndighedernes tilladelse til at flyve til ni forskellige europæiske destinationer. Der skulle blandt andet være tale om ruter til London, Frankfurt, Paris, Manchester og Birmingham. Hverken København, Stockholm eller Oslo var på daværende tidspunkt med i selskabets ruteplaner.

IndiGo Airlines venter fortsat på sin jomfruflyvning til Europa, men selskabet har allerede annonceret en direkte rute mellem New Delhi og Istanbul, der ligger på både det europæiske og asiatiske kontinent. Først flyvning finder sted den 20. marts, og der vil være én daglig afgang med en Airbus A321, skriver Routes Online.

Den europæiske destination, som IndiGo Airlines formentlig vil operere til først, er London Gatwick. Rygter lyder, at flyselskabet vil åbne en direkte rute til den britiske hovedstad – også fra sommertrafikprogrammets start – men selskabet har endnu ikke meldt noget officielt ud.

De to indiske lavprisflyselskaber SpiceJet og IndiGo Airlines kæmper således en tæt kamp om først at kunne tilbyde lavprisbilletter fra Indien til Europa. Indtil videre er der ingen officiel erklæring fra selskaberne, hvorfor det fortsat er uvist, hvorvidt langruteplanerne overhovedet bliver realiseret fra det kommende sommertrafikprogram.

SpiceJet råder over 61 kort- og mellemdistancefly, og flyselskabet er Indiens fjerdestørste målt på indenrigspassagerer i landet. IndiGo Airlines er Indiens største flyselskab, og det råder over i alt 208 fly – også fordelt på kort- og mellemdistancefly. Jet Airways og Air India er henholdsvis næststørst og tredjestørst, når man måler på antallet af transporterede indenrigspassagerer.

 

Relaterede artikler:

CPH ikke på liste over nye Indien-ruter

Singapore Airlines lun på Air India

Lavprisflyselskab overvejer rute fra Indien til CPH

Flere passagerer med Air India fra CPH end Stockholm

Danmark og Indien genforenet ad luftvejen