Vil tjene millioner på forhøjede bagagetillæg

De fem store amerkanske flyselskaber (American, Continental, Delta, United og US Airways) har alle justeret bagagetillæg pr. januar 2010.

Bagagetillæg repræsenterer en meget underlig alkymi for luftfartsselskaberne.Højere bagagetillæg bringer større indtægter i hus, selvom færre passagerer indchecker bagage på grund af de forhøjede tillæg. Det skriver Travel Daily News.

Luftfartsselskaberne kendt som “Big-5“ (American, Continental, Delta, United og US Airways) satte allesammen bagagetillægget i vejret i januar måned. IdeaWorks anslår, at disse selskaber tilsammen til realisere en årlig bagageindtægt på 1,76 mio. dollars – svarende til 9,25 mia. danske kroner! Den “nye“ del af dette beløb fra den seneste stigning er på alene 117 mio. dollars – eller ca. 615 mio. kroner.

Southwest Airlines er det eneste større luftfartsselskab, der stædigt fastholder ikke at ville opkræve ekstra for bagage – indtil videre. Hvor længe selskabet kan stå imod presset, kan der kun gisnes om.

Southwest har ca. 100 mio. passagerer årligt, og hvis det var muligt at hente en ekstraindtægt på 7,32 $ pr. passager, hvilket er de aktuelle tal for Delta, så vil Southwest alene komme ud med et forbedret økonomisk resultat svarende til 732 mio. $, eller godt 3,85 mia. kroner. Det burde kunne få enhver økonomisk ansvarlig luftfartsdirektør til at tænke sig om en ekstra gang.

Derfor er det ikke det sidste vi har set fra den kant. Der kan forventes forskellige justeringer i bagagetillæg hos de amerikanske selskaber i 2010.