(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

VIP Lounge Málaga – med egen smykkebutik

Malaga Lufthavn, der årligt betjener knapt 13 millioner passagerer fordelt på 70 flyselskaber byder på en lounge, der på en og samme tid er rummelig og ”industriel”. VIP Lounge, som den hedder, ligger på første sal i terminal 3, der blev åbnet i 2010. Loungen opereres af lufthavnen og tilbyder adgang til alle rejsende mod betaling eller hvis flyselskabet, man flyver med, har en aftale med lufthavnen. Lys men kold Loungen er lys med lyst stengulv samt mange spotlights i loftet. Store panoramavinduer langs den ene væg, giver god udsigt til dele af flyenes parkering. Alligevel fremstår den som noget…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Meget rumlig

Minus: Kedelig mad

Málagas lufthavn på den spanske solkyst byder på en rummelig lounge med muligheder for shopping og levering af mad fra restaurant.

Malaga Lufthavn, der årligt betjener knapt 13 millioner passagerer fordelt på 70 flyselskaber byder på en lounge, der på en og samme tid er rummelig og ”industriel”. VIP Lounge, som den hedder, ligger på første sal i terminal 3, der blev åbnet i 2010. Loungen opereres af lufthavnen og tilbyder adgang til alle rejsende mod betaling eller hvis flyselskabet, man flyver med, har en aftale med lufthavnen.

Lys men kold
Loungen er lys med lyst stengulv samt mange spotlights i loftet. Store panoramavinduer langs den ene væg, giver god udsigt til dele af flyenes parkering. Alligevel fremstår den som noget kold og ”industriel” uden nogen form for udsmykning.

Små siddegrupper med borde giver farve og er såvel gode at sidde i, som praktiske. Der findes også sofagrupper. Sofaerne er behaglige, men de lave borde gør det nærmest umuligt at spise fra.

Tør og kedelig mad
Udvalget af mad består af diverse toast man selv kan riste, kiks og plastpakkede småkager. Til dette findes der små pakker med pålæg, leverpostej og marmelade. Det eneste friske man kan finde er frugten, som der til gengæld er et godt udvalg af. Spansk nykværnet kaffe smager fortræffelig og udvalget af vin, spiritus og sodavand er også godt.

Ønsker man at spise noget, der både er mere frisk og mættende, kan man via loungens betjening bestille mad fra en af lufthavnens restauranter og betale direkte i loungen.

Shopping
Ønsker man at foretage en ”last minute” shopping inden hjemrejsen, byder loungen på en smykkebutik, der sælger et lille udvalg i guld og sølv, samt solbriller og andre små eksklusive varer. Ud over shopping har loungen en god og nem WiFi-opkobling og diverse aviser og magasiner. De fleste på spansk, men også nogle engelske titler.

Har man god tid i lufthavnen, er loungen absolut et godt pusterum inden flyturen. Prisen er dog i den høje ende, såfremt man ikke kan få adgang via sit flyselskab eller kortudbyder.

Plus: Meget rumlig

Minus: Kedelig mad

Bedømmelse: 3 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • De fleste netværksselskaber (eksempelvis SAS, British Airways, Swiss, AirEuropa, Bussels Airlines og Iberia) tilbyder adgang for rejsende på business billetter eller status i loyalitetsprogrammer
  • Diverse kort som Diners og Priority Pass
  • Adgang kan købes for €26
Åbningstider Man – søn kl. 06.00 – 23.00. I juli og august åben til kl. 02:30
Placering Afgangshal terminal 3 – niveau 2
Mad Diverse brød, pålæg, kager, chips og frugt
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej
Website http://www.aena.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Malaga/en/Page/1085129980736//VIP-lounge-in-the-airport.html

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.