En Boeing 787 Dreamliner fra Virgin Atlantic. Foto: Aleem Yousaf

Virgin Atlantic klar med første Sydamerika-rute

Virgin Atlantic lancerer næste år en ny rute fra London Heathrow til Brasilien. Ruten skal betjenes med Boeing 787-9 Dreamliner.

Virgin Atlantic lancerer for første gang en rute til Sydamerika. Den nye rute går i luften næste år, hvor det britiske selskab vil flyve dagligt mellem London Heathrow og São Paulo, der er Brasiliens største by og forretningscentrum – og blandt de største byer i verden.

Virgin Atlantic vil betjene den nye rute med Boeing 787-9 Dreamliner-fly med tre klasser, og flyvetiden mellem London Heathrow-lufthavnen og São Paulo Guarulhos International Airport er omkring 11 timer 55 minutter.

Selskabet har endnu ikke oplyst, hvornår i 2020 den nye Sydamerika-rute får premiere, men billetsalget starter senere i år. Ruten mellem London Heathrow og São Paulo betjenes i forvejen af British Airways og LATAM.

“São Paulo repræsenterer en fantastisk mulighed for vores forretning, og vi er meget glade for at flyve til et helt nyt kontinent for første gang. Der er et betydeligt antal erhvervskunder og multinationale virksomheder i dette kraftcenter i Sydamerika,” siger Juha Jarvinen, kommerciel direktør i Virgin Atlantic.

Amitiøs vækstplan
Virgin Atlantic har ifølge eget udsagn indledt en ambitiøs vækstplan og vil i år blandt andet få det første af i alt 12 nye Airbus A350-1000-fly i sin flåde. Selskabets flåde tæller i dag 17 Boeing 787-9 Dreamliner, 14 Airbus A330, seks Airbus A340 og otte ældre Boeing 747-400.

Virgin Atlantic er kendt for et omfattende netværk af langdistanceruter fra Storbritannien til destinationer i USA, Caribien, Asien og Afrika, og selskabet lancerer i år blandt andet en ny rute fra London Heathrow til Las Vegas og fra Manchester til Los Angeles.

Overtager britiske Flybe
For nyligt har Virgin Atlantic som en del af konsortiet Connect Airways overtaget det britiske selskab Flybe, der fremover skal operere under Virgin Atlantic-navnet. Dermed har Virgin Atlantic fået adgang til en lang række britiske og europæiske Flybe-destinationer, hvorfra der kan fødes passagerer ind til langruterne ud af London og Manchester.

Virgin Atlantic er også en del af et nyt transatlantisk joint venture sammen med Air France-KLM og Delta Air Lines.

 

Relaterede artikler:

Virgin Atlantic overtager Flybe-ruter

Virgin Atlantic annullerer A380-ordre

Air France-KLM køber sig ind i Virgin Atlantic