En Boeing 787 Dreamliner fra Virgin Atlantic. Foto: Aleem Yousaf

Virgin Atlantic lancerer modsvar til lavprisflyselskaberne

Passagerer på økonomiklasse hos Virgin Atlantic vil fremover kunne vælge mellem tre prisniveauer, fordi flyselskabet vil konkurrere med lavprisflyselskaberne.

Øget konkurrence fra lavprisflyselskaber som eksempelvis Norwegian har fået Virgin Atlantic til at reagere for stadig at kunne tilbyde et lukrativt og konkurrencedygtigt produkt.

Det britiske flyselskab har derfor valgt at inddele sit økonomiprodukt i tre niveauer, der har navnene Economy Light, Economy Classic og Economy Delight. Herudover har Virgin Atlantic relanceret Premium Economy som Premium, mens Business Class-kabinen vil forblive uændret.

”Vi mener, vi har fået en kombination af tilbud, som vil få nogle kunder tilbage fra Norwegian og andre lavprisflyselskaber. Fundamentalt giver vores produkt stor værdi,” siger Craig Kreeger, koncernchef hos Virgin Atlantic, til Air Transport World.

Økonomiklassens Light-version indebærer kun håndbagage, der henvender sig til prisfølsomme passagerer, som ikke behøver at vælge sæde eller checke bagage ind. Classic-udgaven omfatter 23 kilo indchecket bagage og tildelte sæder, og dette tilbud er rettet mod børnefamilier, der ønsker at sidde sammen.

De dyreste flybilletter på Virgin Atlantics økonomiklasse, Delight-versionen, vil få 34-tommers benplads i modsætning til 31 tommer på de to andre prisniveauer. Herudover vil Delight-passagerer blandt andet få prioriteret check-in og boarding.

Et økonomifokus
Virgin Atlantic fjerner en hel række med seks sæder på sine Boeing 787 Dreamliner-fly for at få den ekstra plads til benene. Det vil give plads til i alt 36 sæder i Delight-versionen. Halvdelen af flyene er allerede indrettet, mens den anden halvdel bliver færdiggjort i løbet af foråret.

Craig Kreeger beretter, at Virgin Atlantic har arbejdet med sit økonomiklasse-koncept i længere tid, og at formålet har været at give passagereerne større valg og kontrol på flyrejsen. Flyselskabet er dog bevidst om ikke at lave større ændringer i sit produkt.

”Vi kan ikke risikere store ændringer. Det er på alle måder stadig en Virgin Atlantic-oplevelse. Da vi designede den nye økonomiklasse, var vi meget bevidste om ikke at ændre produktet om bord. Virksomheden begyndte med et økonomifokus. Det gør vi godt; vi skaber værdi,” siger Craig Kreeger.

Oplevelsen for økonomiklassepassagerer om bord på Virgin Atlantic-flyene vil således stadig være den samme oplevelse for alle tre billettyper – bortsat fra benpladsen. Uanset billettype vil passagererne stadig få gratis mad, drikke og underholdning.

Alle økonomiklasse-sæder er udstyret med USB-stik, og fra 2019 vil samtlige passagerer på økonomiklasse få valget mellem tre forskellige måltider før afgang.

Nye Airbus-fly
Produktet på den kommende Premium-klasse vil stadig være det samme. Andre og større sæder, og passagererne på denne klasse vil stadig få tilbudt samme service.

Virgin Atlantic modtager sit første af i alt otte Airbus A350-1000-fly i foråret 2019. Disse fly vil blive udstyret med en helt ny kabine på økonomiklasse, men Craig Kreeger ønsker indtil videre ikke at uddybe.

I øjeblikket har Virgin Atlantic en flåde på 39 fly, der opererer til 26 destinationer fra basen i London Heathrow. Flyselskabet har årligt 5,5 millioner passagerer og indgår i et joint venture-samarbejde med det amerikanske flyselskab Delta Air Lines.

 

Relaterede artikler:

Virgin Atlantic annullerer A380-ordre

Virgin Atlantic leaser tidligere airberlin-fly

Air France-KLM køber sig ind i Virgin Atlantic

Virgins mini-selskab hænger i en tynd tråd

Virgin Atlantic kan være på vej til Star Alliance