Vragrester fra AirAsia-fly fundet

Myndighederne i Indonesien oplyser, at de har fundet vragrester, der stammer fra det AirAsia-fly, som forsvandt søndag. Den første omkomne er blevet bjærget.

Mere end 48 timer efter at flyet forsvandt, oplyste indonesiske myndigheder tirsdag formiddag lokal tid, at man nu havde fundet vragrester fra QR8501. Airbus A320-flyet fra AirAsia med 162 mennesker ombord forsvandt søndag undervejs fra Surabaya i Indonesien til Singapore.

Den indonesiske tv-station TV One viste tirsdag formiddag billeder af en omkommen person, som blev bjærget op af vandet. Det indonesiske flyvevåben siger til flere indonesiske medier, at en menneskekrop, kufferter og en redningsvest var blandt de bjærgede vragrester.

Vandet er omkring 40 meter dybt i det område, hvor vragresterne er blevet fundet.

Omkring 30 skibe og 21 fly fra Indonesien, Australien, Malaysia, Singapore, Sydkorea og USA deltager i eftersøgningen.

Flyet forsvandt søndag efter at det havde bedt flyvelederne om lov til at gå højere op for at undgå tordenskyer. Det ønske blev afvist. Herefter forsvandt flyet.

Øverst: Det forulykkede fly fotograferet i Singapore i 2011. Foto: Aero Icarus / Wikimedia Commons.

Nederst: Den indonesiske tv-station TV One viste tirsdag billeder af en omkommen person, der bliver bjærget op i en helikopter. Foto: screendump.