Vueling fordobler på København-Málaga rute

Det spanske lavprisflyselskab Vueling har for 10 dage siden åbnet en rute mellem København og Málaga. Ruten bliver opgraderet til helårsrute fra slutningen af marts måned med dobbelt så mange afgange.

Kampen om det store flyrejsemarked mellem København og Costa del Sol-kysten er blevet intensiveret med det spanske lavprisflyselskab Vuelings entré i det danske marked.

I forvejen flyver Vueling mellem København og Barcelona, og den 31. oktober åbnede selskabet en rute mellem København og Málaga. Her vil Vueling i vintertrafikprogrammet flyve to gange ugentligt med et Airbus A320-200 fly med plads til i alt 180 passagerer.

Selskabet har netop løftet sløret for sommertrafikprogrammet 2013,hvor København-Málaga ruten indgår og såledesvil bliveopgraderet til en helårsrute. Herudover fordobles kapaciteten fra 31. marts fra to til fire ugentlige afgange.

Hård konkurrence
Vueling forventes at få hård konkurrence på Málaga-ruten, omend hele kapaciteten ikke er vanskelig at afsætte i den absolutte højsæson i juli måned.

På ruten flyver nemlig også det norske lavprisflyselskab Norwegian, der i den kommende sommer har programlagt 11 ugentlige afgange mellem København og Málaga.

Også SAS byder sig ind. Det skandinaviske flyselskab kan tilbyde fire ugentlige afgange i højsæsonen samt to ugentlige afgange i yderperioderne af sommertrafikprogrammet.

Det betyder, at der samlet vil være 19 ugentlige afgange mellem København og Málaga i højsæsonen, hvilket svarer til en udbudt kapacitet påflereend 25.000 flysæder per måned.

I årets første ni måneder af 2012 rejste122.852 passagerer ind i Spanien via en rute fra danske lufthavnetil Málaga. Det var 7.234 færre passagerer end samme periode året før og en tilbagegang på 5,6 procent, viser tal fra de spanske luftfartsmyndigheder.