WiFi på SAS-langdistancefly fra 2015

Der bliver installeret WiFi på samtlige langdistancefly hos SAS allerede i 2015. Når de nye A350 XWB fly leveres i 2018, vil der desuden være adgang til brug af mobiltelefoner ombord.

Når SAS fra 2018 får leveret de supermoderne Airbus A350 XWB-fly vil standardudstyret været WiFi samt “mobile connectivity“. Det betyder, at det vil være muligt at bruge sin mobiltelefon i luften på langdistanceruterne, afhænging af, hvor meget SAS ønsker at åbne op for i den teknologiske pakke.

Det blev bekræftet ved tirsdagens pressemøde i Oslo, selvom der endnu ikke er mange detaljer omkring det.

“Vi får et fjerde generations entertainment-system installeret i A350´erne, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige mere om specifiktionerne. Det overordnede er dog, at vi skal have WiFi på alle langdistancefly fra 2015,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Det betyder, at de syv udvalgte Airbus A330/340-fly, der i 2015 skal gennemgå opgradering af kabinen, også får installeret WiFi ombord. Herudover vil de fire nye Airbus A330-300E, der leveres i 2015, komme med WiFi-teknologi installeret.

Udrulning stoppet
SAS indledte i december måned 2011 en udrulning af WiFi på kort- og mellemdistanceflyene af typen Boeing 737-800, der alle har base i Oslo eller Stockholm. Indtil videre har kun 10 fly fået WiFi installeret, idet SAS ikke er tilfreds med hverken hardware eller software, hvorfor udrulningen blev stoppet i foråret.

De sparsomme erfaringer SAS således indtil nu har med WiFi-produktet vil således indgå, når der skal træffes beslutning omkring konkret teknologi og leverandør til de nuværende langdistancefly, der skal opgraderes med WiFi i 2015.

Hvorvidt disse fly også får “mobile connectivity“ er endnu for tidligt at sige. Det er heller ikke muligt at løfte sløret for, hvor meget, der vil blive åbnet for, når det tages i brug i 2018 på de nye A350 XWB-fly.

“Vi har endnu ikke truffet beslutning om, hvordan mobile connectivity skal implemeteres,“ fastslår Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS.