Wizz Air præsenterer to nye ruter fra Ukraine til Danmark. (Foto: Kiev International Airport/PR)

Wizz Air åbner to Ukraine-ruter til Danmark

Fra begyndelsen af marts næste år vil det være muligt at flyve direkte med Wizz Air fra København til Lviv og fra Billund til Kiev.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air øger næste forår i Kiev International Airport (Zhuliany), hvor et fjerde basefly vil blive placeret.

Med det fjerde fly i den ukrainske lufthavn får Wizz Air mulighed for at åbne fem nye ruter, og to af disse går til Danmark. Således åbner der ruter fra Kiev til Billund, Bremen og Riga, mens Lviv i det vestlige ukraine får nye flyforbindelser til København og Frankfurt-Hahn.

Første nye danske rute åbner lørdag den 2. marts, hvor Wizz Air med 180-sæders Airbus A320-200 vil flyve på lørdage og tirsdage fra Kiev til Billund, mens ruten fra København til Lviv starter op den 3. marts og vil blive betjent på onsdage og søndage med det nye A320-basefly. 

I forvejen flyver Wizz Air i dag fem gange ugentligt mellem København og Kiev, så der er for alvor kommet gang i flyforbindelserne mellem de to lande.

For få år siden var der ingen flyforbindelser mellem de to lande, men ruten til Lviv er den tredje fra Københavns Lufthavn, og det betyder, at der næste år udbydes hele 134.187 flysæder på afgange fra Ukraine til Københavns Lufthavn, hvilket er en stigning på godt 44% sammenlignet med i år.

Fra 14 til 16 danske ruter
I Københavns Lufthavn er der glæde over, at det er lykkedes at tiltrække endnu en Wizz Air-rute.

“Den nye rute til Lviv er spændende, både for dansk erhvervsliv og for den danske turismeindustri. I løbet af de senere år har flere og flere danske virksomheder, eksempelvis i IT-sektoren, udvidet deres arbejde i Ukraine, og de får nu bedre forbindelser. Men også for den danske turistsektor er der tale om en god nyhed, når der fra næste år vil være endnu en direkte rute til Ukraine, der for få år siden slet ikke var serviceret fra Danmark,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Ikke alene er ruten spændende i forhold til udviklingen af flytrafikken mellem Danmark og Ukraine, men den understøtter også, at det ungarske lavprisflyselskab for alvor satser på både København og Billund.

“Vi er rigtig glade for at kunne tilføje en ny rute fra København til Lviv. Vores nye lavprisrute bliver den eneste direkte forbindelse til Lviv, og den vil være en nem og overkommelig mulighed for både forretnings- og turistrejsende. For at understrege vores engagement i landet udvider vi løbende vores danske rutenet, og vi har allerede offentliggjort fire nye ruter fra Danmark i år. Vi har tillid til, at vores kunder vil værdsætte denne lavprisforbindelse til Lviv, og at ruten vil blive lige så populær som de andre 14 ruter i vores danske rutenet,” siger Andras Rado, der er kommunikationschef hos Wizz Air.

Med Lviv-ruten kommer Wizz Air op på seks destinationer fra København. Udover Kiev og Lviv i Ukraine flyves der til Sofia i Bulgarien, Skopje i Makedonien, Chisinau i Moldova og Sibiu i Rumænien. Fra Billund Lufthavn kan man allerede i dag flyve med Wizz Air til Cluj-Napoca, Iasi og Bukarest i Rumænien, Vilnius i Litauen, Tuzla i Bosnien, Gdansk og Warszawa i Polen samt inden længe til Wien.

 

Relaterede artikler:

Ny rute fra København til tidligere sovjetrepublik

Billund Lufthavn får rute til Wien

Wizz Air udvider med 50 procent i CPH

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn