Airbus A321-200 fra Wizz Air. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Wizz Air henter USA-passagerer hjem i A321-fly

Det ungarske lavprisflyselskab har sendt to Airbus A321-fly på vingerne for at hente passagerer hjem fra Los Angeles og fire andre nordamerikanske byer.

I forbindelse med de mange evakueringsflyvninger, der i disse dage pågår på vegne af udenrigstjenester over hele verden, oplever man mange usædvanlige flyvninger.

Således vakte det forleden opsigt, at Aalborg-selskabet Great Dane Airlines skulle hente 71 højskoleelever hjem fra Zanzibar i en Embraer ERJ-195LR, og tirsdag er der endnu en operation, som denne gang er blevet bemærket af internationale medier.

Det er to specialflyvninger, som Ungarns udenrigsministerium har iværksat for at hente strandede statsborgere hjem fra USA og Canada. To Airbus A321neo-fly afgik således tirsdag morgen fra Budapest med første stop i Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik.

To fly og fem destinationer
Første fly er HA-LVC, og det afgik kl. 08.14 fra Budapest Ferenc Liszt International Airport som rutenummer WZZ9011, og efter fuelstoppet i Keflavik er det planen, at det skal fortsætte direkte mod New York-JFK for derefter at flyve til Los Angeles International Airport.

Det vides endnu ikke, hvordan ruten tilbage til Europa er fastlagt, men det er sandsynligvis via Island.

Fem minutter efter det første Wizz Air-fly afgik også HA-LVE. Det er meningen, at dette fly efter et kort fuelstop i Keflavik skal flyve direkte til Toronto Pearson International Airport for at samle passagerer op og derefter fortsætte til Chicago O’Hare International Airport. Sidste destination på den lille nordamerikanske rundtur er Miami International Airport, inden turen går tilbage mod Europa.

Oplysningerne om flyenes opgaver stammer ifølge aerotime.aero fra Ungarns ambassade til USA.

Fra Shanghai til Budapest
Wizz Air-flyene, der normalt opererer inden for Europa, kommer langt omkring i øjeblikket. For en uge siden var et selskabets Airbus A321-fly i Shanghai for at hente medicinske forsyninger hjem til Ungarn. En flyvning , der blev gennemført med en mellemlanding i Irkutsk og Nur-Sultan.

 

Relaterede artikler:

Great Dane Airlines-fly på sin længste rejse

Fra Reykjavik til Los Angeles i A321