En Airbus A321-200 fra det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air. Foto: Wizz Air

Wizz Air klar med nyt flyselskab i Mellemøsten

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air vil fra oktober lægge ud med seks ruter og to Airbus A321neo via sit nye flyselskab i Abu Dhabi. Senere vil flere ruter og fly blive tilføjet.

I december sidste år annoncerede Wizz Air, at det ville etablere sig uden for Europa for første gang nogensinde. Og inden længe vil de første fly gå i luften.

Det ungarske lavprisflyselskab har etableret flyselskabet Wizz Air Abu Dhabi, og premiereflyvningen finder sted 1. oktober 2020. Flyselskabet er etableret i et joint venture med Abu Dhabi Development Holding Company – også kaldt ADQ.

To splinternye Airbus A321neo vil blive baseret i Abu Dhabi, der er det største af de syv emirater i De Forende Arabiske Emirater. Til at begynde med vil flyselskabets netværk bestå af ruter fra Abu Dhabi til Athen, Alexandria (Egypten), Kutaisi (Georgien), Larnaca (Cypern), Odesa (Ukraine) og Yerevan (Armenien).

I løbet af de seks første måneder af driften er det planen, at Wizz Air Abu Dhabi får tilgang af yderligere fire Airbus A321neo. I øjeblikket sælger Wizz Air billetter til ruter fra de østeuropæiske byer Bukarest, Budapest, Cluj-Napoca, Katowice og Sofia til Abu Dhabi.

Første skridt på lang rejse
Wizz Air, der er det største lavprisflyselskab i Central- og Østeuropa, er glade for endelig at kunne påbegynde sine operationer fra Mellemøsten.

”Denne meddelelse er det første skridt på en lang og meget imødeset rejse. Vi er dedikeret til at udvikle vores tilstedeværelse i Abu Dhabi og bidrage til Abu Dhabis økonomiske mangfoldighedsstrategi, mens vi tilbyder stadig mere overkommelige rejsemuligheder i vores lavprisnetværk,” siger József Váradi, koncernchef i Wizz Air, i en pressemeddelelse.

”Vores avancerede Airbus A321neo og vores forbedrede sikkerhedsforanstaltninger vil sikre de bedst mulige hygiejniske forhold for de rejsende. Jeg er overbevist om, at Wizz Air vil få en dybtgående indflydelse på De Forenede Arabiske Emiraters økonomiske udvikling og udviklingen af ​​dens turistindustri.”

De seks indledende ruter vil have en årlig kapacitet på 350.000 sæder, oplyser Wizz Air.

Ambitioner om 50 Airbus-fly
Wizz Air Abu Dhabi bliver det fjerde lavprisflyselskab i De Forende Arabiske Emirater. Det seneste nye selskab er Air Arabia Abu Dhabi, der er et joint venture mellem Air Arabia og Etihad Airways. Dette selskab indledte flyvninger med to Airbus A320 fra 14. juli.

”Vi betragter det som et glædeligt tegn, at der stadig er folk, der er klar til at starte et flyselskab med en forventning om, at der er tilstrækkelig efterspørgsel efter flyrejser,” siger Alexandre de Juniac, generaldirektør og administrerende direktør for International Air Transport Association (IATA), ifølge det mellemøstlige medie The National.

I februar i år udtalte József Váradi, at Wizz Air planlægger at basere flere end 50 Airbus A321neo i Mellemøsten inden for de næste 10 år, og der skal blandt andet være ruter til både Vest-, Central- og Østeuropa. Og dén ambition forbliver uændret på trods af de nye omstændigheder med coronakrisen.

”Vi kommer til at blive større og større. Hvor hurtigt vil primært afhænge af det lovgivningsmæssige miljø, i hvilken udstrækning vi får adgang til markeder, og i hvor høj grad forbrugerne vil synes om det produkt, vi kommer med,” siger han ifølge Aviation Business ME.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air etablerer lavprisflyselskab i Mellemøsten

Første lavprisflyselskab i Abu Dhabi

Wizz Air bruger coronakrisen til vækst