Wizz Air A320-fly.

Wizz Air etablerer lavprisflyselskab i Mellemøsten

Wizz Air vil åbne nyt lavprisflyselskab i Abu Dhabi. Det er første gang, det østeuropæiske lavprisflyselskab etablerer sig uden for Europa.

Ungarske Wizz Air har de seneste år etableret sig som det største lavprisflyselskab i Central- og Østeuropa med vækstrater, der har overgået Europas øvrige lavprisflyselskaber.

Ambitionerne hos Wizz Air rækker dog ud over Europa, og torsdag annoncerede selskabet, at det vil etablere et nyt lavprisselskab i Abu Dhabi, som er det største af de syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater.

Det nye flyselskab bliver Wizz Airs første flyselskab uden for Europa. Det får navnet Wizz Air Abu Dhabi og oprettes i et joint venture med Abu Dhabi Development Holding Company. Selskabet forventer at gå i luften med de første flyvninger i andet halvår 2020.

Ruter til Europa
Det nye lavprisflyselskab vil fokusere på at etablere ruter til markeder, hvor Wizz Air i forvejen er etableret – altså Central- og Øst- og Vesteuropa samt på længere sigt også det indiske subkontinent, Mellemøsten og Afrika.

Ifølge Wizz Air kan man ved at etablere ”et virkeligt ultra-lavprisselskab” i Abu Dhabi bidrage til Abu Dhabis fortsatte vækst som turistdestination. Partneren Abu Dhabi Development Holding Company har stor viden om det lokale marked og skal hjælpe Wizz Air til at etablere og udvikle sig som et lavprisflyselskab i Mellemøsten.

Flåde af A321neo
Det nye selskab skal operere med en flåde af Airbus A321neo – en flytype, der også er en del af Wizz Air-flåden.

“Vi er stolte over, at det første flyselskab, som vi etablerer uden for Europa, bliver i Abu Dhabi,” siger József Váradi, som er koncernchef i Wizz Air. ”Vi mener, at det nye flyselskab har potentialet til at blive en betydelig spiller i regionen.”

Wizz Air Abu Dhabi er afhængig af en række endelige godkendelser hos myndighederne i de Forenede Arabiske Emirater, inden det bliver en realitet.

For mindre end to måneder siden annoncerede flyselskaberne Etihad og AirArabia, at de sammen vil etablere et nyt lavprisselskab i Abu Dhabi med navnet Air Arabia Abu Dhabi.

 

Relaterede artikler:

Første lavprisflyselskab i Abu Dhabi

Wizz Air sætter konkurrenterne på plads

Wizz Air lukker to ud af otte ruter fra København