(Foto: WOW)

WOW Air fortsætter navne-gimmick

Islandske WOW Air bruger både strammede markedsføringsbudskaber og gimmicks med flyregistreringer for at skille sig ud fra mængden. Selskabet er dog ikke meget for at svare for sig.

Det islandske flyselskab WOW Air gør hvad de kan for at skille sig ud fra mængden i den benhårde konkurrence om trafikken over Atlanterhavet og blandt de stadig flere flyselskaber, der flyver mellem Europa og Island.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle onsdag, så er et af midlerne pressemeddelelser med budskaber om at man åbner ruter fra København til en række nordamerikanske destinationer formuleret på sådan en måde, at man som forbruger kan foranlediges til at tro, at der er tale om direkte ruter eller om flyvninger med en teknisk mellemlanding på Island uden flyskifte.

I realiteten er der dog tale om at man som passager skal skifte fly i Reykjaviks Keflavik-lufthavn på Island. Forbrugerombudsmanden mener den slags markedsføring af en flyrute – som i realiteten er to flyruter – befinder sig i en gråzone.

Bror og søster
En anden måde WOW Air forsøger at skille sig ud fra mængden er ved små gimmicks som eksempelvis registreringsbogstaverne på selskabets fly. Da WOW Air i foråret modtog to nye Airbus A321-fly, fik de registreringerne TF-MOM og TF-DAD.

Nu har WOW Air fået omregistreret to af sine tre lidt mindre Airbus A320-fly. De er så blevet indregistreret som TF-BRO og TF-SIS med henvisning til slangudtrykkene for de engelske ord for bror og søster, brother og sister.

Ikke vendt tilbage
WOW Air’s stifter og direktør Skuli Mogensen er torsdag for tredje dag i træk ikke vendt tilbage på CHECK-IN.dk’s henvendelser. Ifølge WOW Air’s danske pr-bureau er Skuli Mogensen på rejse og har derfor ikke mulighed for at forholde sig til den kritik af selskabets markedsføring af sine ruter, som Dansk Rejsebureau Forening kom med på CHECK-IN.dk onsdag.

Han har ifølge pr-bureauet heller ikke mulighed for at forholde sig til, at Forbrugerombudsmanden betegner den slags markedsføring af flyruter som værende i en gråzone. Det har desuden heller ikke været muligt at få en anden repræsentant for selskabet i tale.