Skuli Mogensen, grundlægger og tidligere koncernchef i WOW air.

WOWair klar med første USA-rute

Fra den 28. marts næste år vil det være muligt at flyve direkte fra Keflavik til Boston med lavprisflyselskabet WOWair. Det sker efter, at WOWair endelig har fået godkendt sin slotansøgning hos Keflavik-lufthavnen.

Med et års forsinkelse vil det islandske lavprisflyselskab WOWair være klar til at gøre sin nordamerikanske debut, når flyselskabet fra den 28. marts 2015 vil flyve direkte fra Keflavik til Boston.

Oprindeligt skulle ruten have været startet i foråret 2014, men det lykkedes ikke for WOWair at sikre sig de nødvendige slots (start- og landingstilladelser, red.) i Keflavik Lufthavn, så det var muligt at skabe en transferservice til og fra de europæiske ruter. Derfor måtte WOWair vente.

WOWair bekræfter overfor Air Transport World, at tilladelserne er hjemme, således at operationen med seks ugentlige afgange kan påbegyndes næste forår.

Det fremgår ikke, hvilken flytype WOWair vil benytte på ruten mellem Keflavik og Boston. Der kan enten være tale om mellemdistancefly af typen Airbus A321-200 eller Boeing 757-200, har WOWair tidligere udtalt.

Flyvetiden mellem Keflavik og Boston er lidt mere end fem timer, da afstanden er på 3.893 kilometer. Det svarer til en strækning mellem Aalborg og Gran Canaria, hvor der skal tilbagelægges 3.800 kilometer.

Tre Airbus A320-fly
I sommeren 2015 vil WOWair flyve otte gange om ugen mellem København og Keflavik. Der flyves dagligt kl. 13.05 med ankomst i Keflavik kl. 14.25. Om søndagen er der tillige en aftenafgang kl. 21.50 fra København.

WOWair kunne også for nylig annoncere, at selskabet påbegynder flyvninger fra Billund til Keflavik. Her vil der være tale om en ugentlig afgang hver fredag kl. 12.30 fra Billund med ankomst i Keflavik kl. 13.30. Til og fra Danmark forventer WOWair at benytte fly af typen Airbus A320-200 med plads til 180 passagerer.

I dag beskæftiger WOWair tre A320-fly. To af disse opereres af bulgarske Air Via, mens litauiske Avion Express betjener WOWair med det tredje fly på en ACMI-kontrakt.