Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways.

​Qatar Airways medejer af British Airways og Iberia

Qatar Airways har købt sig ind i selskabet bag British Airways, Iberia og Vueling. Nu vil parterne arbejde tættere sammen.

I november 2013 blev Qatar Airways medlem af oneworld-alliancen, som British Airways og Iberia også er en del af. Lige siden har selskabet arbejdet tæt sammen. Men ikke tæt nok, synes Qatar Airways, der derfor har købt 9,99 procent af aktierne i International Airlines Group (IAG). Det er moderselskab for British Airways samt de to spanske flyselskaber Iberia og Vueling.

Købet er en del af Qatar Airways’ bestræbelser på at forbedre driften og styrke de eksisterende kommercielle bånd, som er mellem Qatar Airways og IAG-selskaberne i kraft af codeshare-aftaler og oneworld-medlemsskabet.

”IAG repræsenterer en glimrende mulighed for at videreudvikle vores vestvendte strategi. Efter at vi ar tilsluttet os oneworld alliancen, giver det mening for os at arbejde tættere sammen på kort sigt, og vi ser desuden frem til at skabe et langsigtet forhold,” forklarer Qatar Airways’ koncerndirektør, Akbar Al Baker.

Qatar Airways oplyser, at man muligvis over tid vil overveje at øge sin ejerandel i IAG, men at man ikke har aktuelle planer om at eje mere end 9,99 procent.

Selskaber og enkeltpersoner uden for EU må ikke eje mere end 49 procent af et europæisk flyselskab.