SAS EuroBonous Gold (Foto: SAS)

​SAS undersøges af norske myndigheder

De norske konkurrencemyndigheder vil nu undersøge, om SAS har øget priserne på norske indenrigsruter efter genindførslen af bonusprogram.

Efter 10 år med forbud mod optjening af points i SAS’ EuroBonus program på norske indenrigsruter, blev forbuddet ophævet af norske myndigheder sidste år. Nu vil de norske konkurrencemyndigheder undersøge, om dette har medført, at billetpriserne på de norske indenrigsruter er steget.

Mere loyale
Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv er priserne på indenrigsflyvninger med SAS steget med mellem 50 – 100 kroner efter sommeren.

Salgs- og markedsdirektør Eivind Roald i SAS siger til avisen, at bonusprogrammet virker, og at selskabets kunder er blevet mere loyale. Dette har vakt interesse hos Konkurrencetilsynet i Norge, som blandt andet har til opgave at sikre, at der ikke er selskaber, der misbruger sin markedsdominans.

Tilsynet har derfor bedt SAS om at indlevere et ruteregnskab for at undersøge, om priserne er steget på udvalgte indenrigsruter. Det samme tilsyn har samtidig bedt konkurrenten Norwegian om at levere det samme regnskab.

Klage afvist
SAS har klaget over påbuddet om at levere ruteregnskaber, men denne klage blev afvist af det norske næringsdepartement som Konkurrencetilsynet er en del af.

Afdelingsdirektør i Konkurrencetilsynet, Gjermund Nese, siger til Dagens Næringsliv, at tilsynet er af den opfattelse, at bonusprogrammer er begrænsende for konkurrencen og derfor vil følge udviklingen grundigt. Først i 2015 vil tilsynet udtale sig om undersøgelsen.

Norwegian har udtalt, at de har reduceret antallet af indenrigsafgange i Norge, men kommer ikke nærmere ind på hvor mange.