​Tyskland får sin anden Airbus A350-rute

Qatar Airways satte sine første Airbus A350-fly ind på ruten til Frankfurt. Så fulgte Singapore og nu kommer den anden tyske by på A350-rutekortet.

Hvis man gerne vil have en tur med det nyeste skud på passagerfly-stammen, så er det Qatar Airways’ Airbus A350-fly man skal gå efter. Selskabet fik det første fly i december sidste år og er indtil videre den eneste bruger af flyet.

Ruten fra selskabets hjemmebane i Doha til Frankfurt i Tyskland var i midten af januar den første til at få glæde af de nye fly. Først med et fly i januar og med endnu et fly i marts. Sidenhen fulgte ruten til Singapore, hvor den ene af de tre daglige flyvninger fra Doha og retur opereres med Qatar Airways’ tredje A350. Til august modtager selskabet fly nummer fire og fem, hvilket gør det muligt at operere alle Singapore-flyvninger med Airbus A350.

Qatar Airways løfter nu sløret for på hvilken destination de næste Airbus A350-fly sættes ind. Det bliver på ruten til München. Fra 1. oktober vil den ene af de to daglige flyvninger blive betjent med Airbus A350, når Qatar Airways modtager sit sjette fly. Og til 1. november vil begge flyvninger blive betjent med det nye fly.

Finder vej til København
Mellemøst-selskabet flyver til København fra Doha 11 gange om ugen med Boeing 787 Dreamliner. Der er endnu ingen fastlagte planer om at lade drømmeflyet erstatte af Airbus A350 – der ikke har et lige så fancy tilnavn – på Københavns-ruten. Men da Qatar Airways med 80 bestilte Airbus A350’ere er verdens største kunde til flyet, så kan det bestemt ikke udelukkes, at det nye fly en dag finder vej til København i fast rutefart.

Hvis man kan undvære Qatar Airways’ mere end 40 år gamle portvin, så er der faktisk mulighed for at få en kort flyvetur i en Airbus A350 fra København, når Finnair til efteråret indsætter deres første A350’ere på en række europæiske flyvninger fra Helsinki, mens besætningen oplæres i at begå sig i det nye fly, som Finnair er det første europæiske selskab til at modtage.

SAS har købt otte Airbus A350-fly til levering fra 2018 og fremefter.