10 nye SAS-ruter fra CPH

SAS-offensiven med åbning af i alt 45 nye ruter næste år bliver med fokus på de ferierejsende. Fra København åbnes 10 nye ruter til blandt andet Prag, Budapest og Palermo.

Det bedste forsvar er som bekendt et angreb. Og efter at have sikret sin overlevelse tidligere på ugen, blæser SAS nu til angreb mod Norwegian, easyJet og de øvrige lavprisselskaber, som med lavere omkostninger har gjort livet surt for det skandinaviske luftfartsselskab.

I dag vil SAS offentliggøre 45 nye ruter, som selskabet vil åbne næste år.
Ruterne til Newcastle fra 4. februar og San Francisco fra 8. april har været offentliggjort tidligere. Derudover vil selskabet åbne ruter fra København til Alanya, Budapest, Biarritz,Cagliari, Prag, Thessaloniki, Palermo samtPula i Kroatien.

Hovedparten bliver lavfrekvente sæsonruter i sommerperioden, mens San Francisco, Newcastle, Budapest og Prag bliver helårsruter. Budapest og Prag åbner ved sommertrafikprogrammets start den 31. marts, men ferieruterne åbner i løbet af juni og juli.

Udnytte kapacitet
Hos SAS vil pressechef Trine Kromann-Mikkelsen ikke bekræfte destinationerne, da SAS selv offentliggøre navnene i dag fredag. Men hun vil gerne forklare hvorfor selskabet har valgt at lægge tyngden på feriedestinationer.

”Det er ruter, som vi åbner som en del af sommerprogrammet. Og det er i sommerperioden, at vi på grund af lavere efterspørgsel fra erhvervslivet kan frigøre fly og dermed udnytte vores kapacitet bedst muligt,” siger Trine Kromann-Mikkelsen.

SAS kommer til at konkurrere med Norwegian på ruterne til Prag ogBudapest.