100.000 passagerer på Helsinki-Singapore rute

Lidt mere end sytten måneder efter åbningen af Finnair-ruten mellem Helsinki og Singapore kan det finske luftfartsselskab fejre passager nr. 100.000.

Den 30. maj 2011 åbnede Finnair sin 10. Asien-rute, da Singapore atter kom på rutekortet. Det var nemlig ikke første gang, at det finske luftfartsselskab havde Singapore med i trafikprogrammet. Indtil den 16. maj 2007 kunne man flyve med Finnair til Singapore via Bangkok fire gange om ugen.

Ved genåbningen af ruten den 30. maj sidste årblev der indsat Airbus A340-300 fly med plads til 269 passagerer på daglige flyvninger.

Igår kunne Finnair så fejre passager nummer 100.000 på ruten. Det var en 51-årig forretningsmand fra Singapore, der blev overrasket med den røde løber rullet ud i Singapores Changi Airport. Ikke alene blev den overrumplede passager fejret behørigt, men det blev også ledsaget af et gavekort på to billetter til en valgfri Finnair-destination samt en shopping-voucher til Singapore Changi Airport.

Ved den særlige sammenkomst i Singapore efter ankomsten med AY081 fra Helsinki blev der holdt taler, mens selveste Julemanden, der var fløjet ind fra Finland,delte Marimekko-gaver ud til de øvrige passagerer.

“CAG lykønsker Finnair med denne milepæl. Trods et noget usikkert marked har Finnair klaret sig godt på ruten fra Helsinki til Singapore. Vi ser derfor frem til at udvikle vort samarbejde med Finnair, så vi sammen kan forfølge vækstmulighederne,“ sagde Lim Ching Kiat, der er Senior VP for Market Development hos Changi Airport Group (CAG).

108.000 flere til Asien
Det er ikke kun på Singapore-ruten, at Finnair har vækst. I perioden fra januar til oktober i år har 1.363.286 passagerer valgt Helsinki somgateway til Asien. Det er 108.000 flere end samme periode i 2011, oplyser Finnair.

Det er Singapore og Kina, der trækker væksten med 15 procent efterfulgt at Thailand med 14 procent samt Japan med otte procent.

Men Finnair får ikke mulighed for at hvile på laurbærrene. Singapore Airlines udvider i samarbejde med SAS beflyvningen af ruten fra Singapore til København fra begyndelsen af april måned næste år. Der opgraderes fra tre til fem ugentlige afgange med Boeing 777-200 fly.

Men også andre europæiske selskaber har atter fåetøje på mulighederne til Singapore. Således vender Swiss den 12. maj næste år tilbage på ruten mellem Zürich og Singapore efter fire års fravær. Det schweiziske luftfartsselskab vil flyve dagligt med Airbus A340-300 fly.

Alene øgningen fra Singapore Airlines til København samt Swiss-ruten vil betyde yderligere 5.000 udbudte sæder om ugen mellem Europa og Singapore.