Det første fly til BA Euroflyer, en Airbus A320 med registering G-GATL. Foto: British Airways

19 fly overføres til BA Euroflyer

Produktionsplatformen BA Euroflyer under British Airways har modtaget sin egen driftslicens. Selskabet vil derfor få overført 19 Airbus-fly fra moderselskabet til brug fra London Gatwick.

I slutningen af marts i år gik BA Euroflyer på vingerne fra London Gatwick, og efter to år uden flyvninger fra Londons næststørste lufthavn under coronapandemien var British Airways dermed tilbage.

British Airways tabte penge på driften i Gatwick-lufthavnen, men selskabet ønskede fortsat at flyve fra lufthavnen. Derfor blev der oprettet en ny produktionsplatform med navnet BA Euroflyer, der er kendetegnet ved nye og billigere overenskomster.

I hele 2022 er flyvningerne blevet gennemført med moderselskabet British Airways, men fremover kan BA Euroflyer selv gennemføre sine flyvninger. Selskabet har nemlig modtaget egen driftslicens (AOC) fra de britiske luftfartsmyndigheder, CAA.

British Airways har derfor besluttet at overføre i alt 19 fly – 10 Airbus A320 og ni Airbus A321 – til BA Euroflyer. Overførslen vil ske gradvist i løbet af de næste seks måneder. Det første fly, der har sluttet sig til flåden i BA Euroflyer, er en A320 med registrering G-GATL.

”En betydningsfuld dag”
BA Euroflyer gik helt præcist på vingerne 29. marts i år, og der blev efterhånden tilbudt op til 35 destinationer på kort- og mellemdistancen – herunder blandt andet Berlin, Bordeaux, Dubrovnik, Ibiza og Madrid.

Før coronapandemien havde British Airways 47 kort- og mellemdistanceruter fra London Gatwick. Selskabet lagde i første omgang op til, at der skulle være 43 ruter fra lufthavnen i den nye produktionsplatform, men dette antal blev altså justeret ned.

BA Euroflyer vil også i sommertrafikprogrammet 2023 operere til over 30 destinationer, og dette vil altså ske under egen driftslicens.

”At modtage et AOC er en betydningsfuld dag i BA Euroflyer-rejsen og vidner om det hårde arbejde fra de dygtige teams, der har arbejdet tæt sammen med den britiske civile luftfartsmyndighed om AOC- og Operating License-ansøgningerne, mens de også har styret opstarten af det nye flyselskab i løbet af dets første driftssommer,” siger Tom Stoddart, fungerende administrerende direktør i BA Euroflyer.

Wetleasede fire fly fra Iberia
Langt de fleste flyvninger med BA Euroflyer blev i 2022 gennemført af British Airways, men i løbet af foråret blev der wetleaset fire Airbus A320 fra spanske Iberia Express til at gennemføre nogle af flyvningerne fra London Gatwick. Flyene fra BA Euroflyer afgår fra den sydlige terminal i Gatwick.

Rejsende med BA Euroflyer har adgang til mange af de samme fordele, som rejsende med British Airways har. Det drejer sig blandt andet om muligheden for at medbringe en ”gavmild” mængde bagage, gratis vand og snacks om bord, frit sædevalg på visse flyvninger samt loungeadgang.

Flyene fra BA Euroflyer har to kabineklasser – herunder Club Europe (business class) og Euro Traveller (economy class).

BA Euroflyer fungerer på samme måde som produktionsplatformen BA CityFlyer, der opererer fra London City Airport. Dette selskab blev grundlagt af British Airways i marts 2007 og har en flåde bestående af 22 Embraer E190.

 

Relaterede artikler:

British Airways er tilbage i Gatwick med nyt selskab

BA EuroFlyer klar med 35 ruter fra London Gatwick

British Airways wetleaser fire fly fra Finnair