Lufthansa indførte biometrisk boarding til A380 i Los Angeles International Airport i 2018. Foto: Lufthansa

20.000 rejsende i Lufthansas biometriske platform

I samarbejde med Star Alliance er Lufthansa-koncernen for alvor i gang med at indfase biometri. Indtil videre har 20.000 passagerer tilmeldt sig den kontaktfrie løsning.

Lufthansa-koncernen er pionerer inden for biometrisk ansigtsgenkendelse, der skal minimere flyrejsendes fysiske kontakt med overflader.

Et fornyet fokus på sundhed og sikkerhed under coronapandemien har fået Lufthansa-koncernen til at indlede samarbejde med Star Alliance. Lufthansa og SWISS er således de første til at lancere en ny biometrisk identifikationsplatform udviklet af Star Alliance i november 2020.

Platformen blev lanceret i lufthavnene i Frankfurt og München for personer, der er tilmeldt loyalitetsprogrammet Miles & More. Passagerer hos Lufthansa og SWISS vil have mulighed for at tilmelde sig Star Alliance Biometrics til udvalgte flyvninger.

”Vi har allerede 20.000 tilmeldinger, og vi får konstant feedback fra passagererne om, hvor hurtig processen er. Vi udvider platformen til flere kontaktpunkter, og fra november 2021 vil vores søsterflyselskab Austrian Airlines også deltage i programmet,” siger Patrick Sgueglia, produktchef i Lufthansa, til Future Travel Experience.

Skal forbedre sikkerhed og hygiejne
Passagererne kan tilmelde sig den biometriske platform ved hjælp af Lufthansa- eller Star Alliance-appen. Derefter kan man passere gennem visse checkpoints i lufthavnen og gå om bord på flyet ved hjælp af biometrisk ansigtsgenkendelse. Senere vil teknologien også blive taget i brug ved eksempelvis bagageudlevering og lufthavnslounges.

Patrick Sgueglia fortæller, at platformen indtil videre er en stor succes, og at passagererne ikke behøver frygte for deres personlige data. Datasikkerhed har høj prioritet, og de personlige oplysninger opbevares sikkert i fuld overensstemmelse med EUs databeskyttelseslovgivning, oplyses det.

Star Alliance har sat fokus på biometrisk ansigtsgenkendelse, der er blevet mere aktuelt end nogensinde under coropandemien.

’Biometriske teknologier er et vigtigt element for at forbedre sikkerhed, bekvemmelighed og hygiejne, da det muliggør en berøringsfri rejse gennem mange checkpoints i en lufthavn,’ skriver luftfartsalliancen på sin hjemmeside.

Lufthansa med biometri i USA
Allerede i 2018 prøvede Lufthansa kræfter med biometrisk ansigtsgenkendelse. Her lancerede flyselskabet en ét-trins biometrisk boarding-proces med brug af ansigtsgenkendelse i Los Angeles International Airport. I dag har selskabet introduceret denne boarding-teknologi i otte amerikanske lufthavne.

”Vi var et af ​​de første flyselskaber i verden, der begyndte at investere i biometri, og vi har ikke set os tilbage siden,” siger Patrick Sgueglia.

Han håber, at biometri vil blive det nye normale for passagererne, når de vender tilbage til Lufthansa-flyene efter pandemien. Teknologien har gennem længere tid haft stort fokus hos Lufthansa, selv om coronakrisen har fyldt det meste i det seneste halvandet år.

Den biometriske teknologi blev imidlertid udfordret, da der kom påbud om at bære mundbind i lufthavne i forbindelse med pandemien. Nye algoritmer er dog under udvikling, så passagererne ikke behøver at fjerne mundbindet i forbindelse med den biometriske ansigtsgenkendelse.

 

Relaterede artikler:

Biometrisk boarding vinder frem

Norwegian tilbyder biometrisk boarding på USA-rute

Verdens største lufthavn får biometrisk terminal