200 millioner passagerer på 15 år

Lavprisselskabet Wizz Air kan fejre 15-års jubilæum og har samtidig rundet en milepæl med 200 millioner passagerer siden starten i 2004.

De færreste havde i maj 2004, da Wizz Air for første gang gik i luften, forestillet sig, at det østeuropæiske lavprisselskab i løbet af blot 15 år ville udvikle sig til at blive et af Europas 10 største flyselskaber med over 33 millioner passagerer om året og ruter til omkring 140 forskellige destinationer.

Men sådan gik det for lavprisudfordreren Wizz Air, som gennem de seneste år har været det hurtigst voksende flyselskab i Europa på basis af en såkaldt ultra-lavpris forretningsmodel.

Forleden kunne Wizz Air fejre 15-års dagen for selskabets første flyvning og samtidig markere en bemærkelsesværdig milepæl på 200 millioner transporterede passagerer i alt siden selskabets start.

Den første flyvning med et Wizz Air-fly blev gennemført den 19. maj 2004 og gik fra Katowice i Polen til London Luton-lufthavnen. Siden da er selskabets flåde vokset til 112 Airbus-fly, heriblandt det moderne A321neo-fly.

100 millioner passagerer på fire år
Wizz Air nåede i løbet af de første 11 år at transportere 100 millioner passagerer – en milepæl, der blev nået i oktober 2015. Siden tog væksten for alvor fart for det ungarske lavprisselskab, som i løbet af mindre end fire år nåede op på det dobbelte – altså 200 millioner passagerer.

De 200 millioner passagerer blev officielt rundet ved en flyvning fra Kiev i Ukraine til Katowice og blev markeret ved ankomsten til Katowice International Airport med en lille ceremoni.

Wizz Air planlægger at fortsætte med vækst i de kommende år, og har en ordre på over 250 A321neo-fly hos Airbus-fabrikkerne, hvoraf man indtil videre har modtaget to fly.

Lukker to ruter til København
Wizz Air har også etableret sig som en væsentlig spiller i Norden med over 100 ruter til og fra de nordiske lufthavne – heriblandt otte ruter til København og 10 ruter til Billund.

Ikke alt er dog fryd og gammen for Wizz Air i Danmark. For nyligt kunne CHECK-IN.dk således fortælle, at Wizz Air må lukke de seneste to af tre ruter, som selskabet har åbnet fra den danske hovedstadslufthavn.

Den 11. juni flyver Wizz Air sidste gang fra København til Chisinau i Moldova, og den 14. juni flyves der for sidste gang til Sibiu i Rumænien.

 

Relaterede artikler:

Norwegian fløjet agterud af Wizz Air

Wizz Air lukker to ud af otte ruter fra København

Wizz Air annoncerer rute nummer 100 i Norden