SAS klar til at hjælpe strejkeramte kunder

SAS tilbyder kunderne ombookninger endnu inden det står klart om flyvninger bliver aflyst som følge af de to pilotstrejker, som risikerer at ramme SAS fra i morgen.

Flyrejsende, der har billetter til flyvninger med SAS fra i morgen frem til og med søndag, behøver ikke sidde og krydse fingre for at flyselskabet når til enighed med sine piloter i Norge og Sverige og undgår de to pilotstrejker, som risikerer at ramme selskabet torsdag morgen og fredag aften.

SAS tilbyder nemlig allerede nu passagererne at blive ombooket på flyvninger i perioden fra den 9. til 12. juni. Her kan kunderne vælge en ny afgang og dato helt frem til den 31. oktober. Muligheden for frit at ombooke gælder også, selvom det på nuværende tidspunkt ikke er sikkert at pilotstrejkerne bliver en realitet, og at flyvninger bliver aflyst.

Det er et usædvanligt træk, da flyselskaber normalt først tilbyder ombookning, når strejker er en realitet og flyvningerne er blevet aflyst.

Samtidig har SAS udvidet åbningstiden i sin telefoniske kundeservice. Hvor den normalt lukker klokken 19 på hverdage og søndage samt klokken 17 lørdag, så holder kundeservice telefonerne åbne frem til klokken 22. Foreløbig indtil på mandag. Sidder man i kø når klokken slår 22, så vil man stadig blive ekspederet.

435 udtaget til strejke
SAS sidder lige nu i overenskomstforhandlinger med to norske pilotfagforeninger hos Riksmekleren i Oslo. Hvis ikke parterne når en aftale inden midnat vil 435 norske SAS-piloter blive udtaget til strejke fra torsdag morgen, hvilket primært vil påvirke kort- og mellemdistanceflyvninger fra og til Oslo Gardermoen.

Samtidig forhandler SAS i Stockholm med Svensk Pilotförening om en ny overenskomst for 350 svenske SAS-piloter. Svensk Pilotförening har varslet konflikt fra fredag klokken 18.

“Det er vores klare intention at nå frem til en aftale, så hurtigt som muligt,” skriver SAS i en meddelelse til selskabets salgskontorer og de eksterne rejsebureauer.

SAS indgik sidste år en to-årig overenskomst med de danske piloter. Hvis den ene eller begge pilotstrejker bliver en realitet vil det dog sandsynligvis ikke kunne undgå også at påvirke SAS-trafikken til og fra Københavns Lufthavn.

Piloter hos SAS-underleverandører som Jet Time, Cimber, City Jet og Flybe vil heller ikke nedlægge arbejdet. Flyvninger med CRJ900 og ATR72-fly forventes derfor ikke at blive berørt, hvis strejkerne bliver en realitet.

Sikkerhedspersonalet i Oslo Gardermoen forventes desuden at nedlægge arbejdet fredag morgen. Derfor har lufthavnen annonceret, at hvis strejken bliver en realitet, så vil lufthavnen lukke for lokalt afrejsende passagerer fra fredag morgen kl. 6.

 

Relaterede artikler:

Risiko for omfattende SAS-strejker

Storstrejke truer i Oslo Gardermoen