Niels Sundberg t.v. og med sønnen Kristoffer Sundberg. (Foto: Sun-Air)

33-årig bliver luftfartsdirektør

33-årige Kristoffer Sundberg har overtaget ledelsen af Billund-flyselskabet Sun-Air of Scandinavia efter faderen og stifteren Niels Sundberg.

Fredag den 17. maj 2013 fløj Sun-Air-ejeren Niels Sundberg den sidste tur som kaptajn på en kommerciel flyvning. Han var faldet for aldersgrænsen på 65 år og måtte således lægge an til en veltilrettelagt landing.

Sidenhen har han arbejdet på at sikre generationsskiftet i sit livsværk, og det er nu faldet på plads. Sønnen Kristoffer Sundberg overtager rollen som administrerende direktør, mens Niels Sundberg fortsætter som bestyrelsesmedlem samt hovedaktionær i Sun-Air of Scandinavia A/S.

Kristoffer Sundberg er ligesom faderen pilot af uddannelsen, og gennem de seneste to år har han i princippet stået i direktørlære i selskabets ad hoc-charterafdeling, der markedsføres under navnet JoinJet. Læretiden er nu udstået, og byggestenene til karrieren er solidt på plads.

Kristoffer og Niels Sundberg har i fællesskab forberedt fremtidens strategi og udvikling for virksomheden, så man skal ikke forvente sig den store paladsrevolution i forbindelse med generationsskiftet.

”Vi har aldrig haft storhedsvanvid. Til gengæld er vi stolte af at være ”Smaller, Smarter & Smiling”, og vi har altid et klart fokus på at sikre en førsteklasses betjening af kunderne med en naturlig tilgang til hårdt arbejde, fleksibilitet og forandring i hele organisationen,” siger Kristoffer Sundberg og tilføjer ”Vi føler os overbeviste om, at vores stærkt forankrede DNA er det, der kan bære os langt ind i fremtiden og tage virksomheden mod nye højder.”

Sund virksomhed
Det er en veldrevet virksomhed, som Kristoffer Sundberg fremover vil få ansvaret for. Røde tal har været et ukendt fænomen i det lidt mere end 40 år lange virke, og i regnskabsåret 2013/14 blev det til et rekordoverskud på 51,5 mio. kroner før skat. I løbet af de kommende uger vil Sun-Air endvidere tage et helt nyt hovedkontor i brug, der med fem etager og et areal på 1.000 kvadratmeter vil give mere plads til at udfolde sig på.

Personkredsen omkring selskabet vil forblive den samme, så den eneste forandring er, at det er Kristoffer Sundberg, der får ansvaret for at drive virksomheden og dermed det sidste ord inden for de rammer, der er udstukket af bestyrelsen. Han vil udover sin fader blive sekunderet af kommerciel direktør Kristian Tvergaard, og bestyrelsesformand Jørgen Meyer, der har siddet i formandsstolen i snart 10 år og således også vil kunne støtte op omkring den unge luftfartsdirektør.

Da Jørgen Reese i 2003 skrev bogen “Not bigger, but better”, blev 19-årige Kristoffer Sundberg spurgt, om han kunne tænke sig en dag at overtage faderens chefstol. Da svarede han: “Ja, det kunne jeg, men har fortsætter nok, til han bliver 90.” Sådan blev det dog ikke, og det formelle generationsskifte faldt dermed på plads 21 år tidligere end forventet.

Niels Sundberg har udover sønnen Kristoffer også tre døtre, henholdsvis Josephine, Lisbeth og Susanne.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air på vej til USA

20 år i britisk tjeneste

Unge Sundberg genåbner smutvej til Vestnorge

Flysalg sikrer rekordoverskud hos Sun-Air

Kaptajn Sundberg lægger an til landing